Frans en Mariska Bauer Beeld © ANP

Mariska Bauer vertelt over herseninfarct: 'Boze droom'

12 augustus 2022 12:32

Begin januari werd Mariska Bauer (46) getroffen door een herseninfarct. Voor het eerst doet ze haar verhaal over die heftige dag. Aan 'VROUW Magazine' vertelt ze: "Ik dacht dat ik in een boze droom zat."

"Mijn mond stond scheef en mijn ene arm was verlamd"

De dag van het herseninfarct zal Mariska nooit vergeten. "Ik wilde hier wegrijden, belde ondertussen iemand maar toen ik mijn naam wilde zeggen, kwam het er raar uit. Ik ging terug naar binnen en zei tegen Frans en de jongens dat ik me niet zo lekker voelde. Ik had het gevoel dat ik een dikke tong had: praten ging, maar het kostte me meer moeite."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mariska Bauer na herseninfarct: 'Was een bezige bij en nu een rustige vlinder'

Het was voor de artsen niet meteen duidelijk wat er aan de hand was. Ze vermoedden een allergische reactie, maar een dag later bleek de vork toch anders in de steel te steken. "De volgende ochtend werd een mri-scan gemaakt waarop ze zagen dat ik een herseninfarct had gehad, een afsluiting door een bloedpropje. Inmiddels had ik ook meer verschijnselen: mijn mond stond scheef en mijn ene arm was verlamd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mariska Bauer weet niet of ze ooit weer de oude wordt: 'Veel tijd nodig'

Het gaat inmiddels al stukken beter met Maris. De vraag is of ze ooit nog wel de oude wordt. "Maar dertig ballen hooghouden hóeft ook niet meer."

Het hele interview met Mariska Bauer lees je dit weekend in VROUW Magazine

Frans Bauer en zijn Mariska blijven lachen ondanks zware periode

00:51

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!