Tanja Jess Beeld © ANP

Tanja Jess bekent: 'Uiterlijk blijft eeuwig gevecht'

12 augustus 2022 17:54

In de podcast ‘Kaarten Op Tafel’ van Tanja Jess (55) snijdt de presentatrice het onderwerp bodyshaming aan. Hier vertelt Tanja openhartig over hoe ze door de jaren heen heeft geworsteld met haar uiterlijk.

"Ik voelde me altijd te dik en te oud"

Inmiddels kan Tanja tevreden in de spiegel kijken, maar de presentatrice onthult dat haar proces naar zelfliefde ‘behoorlijk lang heeft geduurd’. Vooral haar gewicht heeft een grote rol gespeeld in haar jeugd. “Ik heb ook modellenwerk gedaan. Ik had echt maat 36 en ik voelde me dik. Ik voelde me altijd te dik en te oud.” Nu Tanja terugblikt op deze periode kan ze niet geloven dat ze zo onzeker was. “Dan ben je 19. Als ik daar nu aan terug denk, dan denk ik: waanzin.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Charly Luske deelt 'evolutie' met Tanja Jess: 'Paar flinke stormen'

De actrice kan dan ook niet begrijpen dat mensen nog steeds worden ‘geconditioneerd’ in diverse media. “Het wordt ons zo ingeprent. (…) Elk blad wat je openslaat staat: ‘Zorg dat je bikini klaar bent voor de zomer’. Dat soort koppen lees je nog steeds. Dat is heel normaal en niemand vind dat schokkend.” Toch geeft Tanja toe dat haar uiterlijk een ‘eeuwig gevecht’ blijft. “Alsmaar jong moeten blijven is ook een dingetje. We hebben zeker als vrouwen ook te maken met leeftijdsdiscriminatie. Waarbij je constant op je uiterlijk afgeschreven wordt.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tanja Jess licht 'uit verband getrokken' uitspraken over vreemdgaan toe

Trinny Woodall kritisch over uiterlijk van de Nederlandse vrouw

04:05

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!