Anne Heche Beeld © Getty Images

Actrice Anne Heche overleden nadat ze van de beademing is gehaald

12 augustus 2022 19:55

De Amerikaanse actrice Anne Heche is hersendood. Ze ligt gekoppeld aan een beademingsmachine, totdat er geschikte kandidaten zijn gevonden voor orgaandonatie. Dat meldt een woordvoerder van de familie aan 'The Guardian'. De actrice liep vorige week ernstige hersenschade op na een auto-ongeluk en lag in coma. Anne werd 53 jaar.

De actrice reed vorige week vrijdag met haar auto een woning in Los Angeles binnen. Anne werd na de botsing in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Afgelopen weekend zei een woordvoerder dat de actrice stabiel was, maar maandag werd bekend dat het toch erg slecht met haar ging en dat ze in coma lag. De politie liet weten dat er sporen van verdovende middelen in haar bloed waren gevonden.

Een paar dagen later meldde een vertegenwoordiger van Anne dat de actrice het waarschijnlijk niet zal overleven. "Het is al lang haar keuze om haar organen te doneren en ze wordt in leven gehouden om te bepalen of ze levensvatbaar zijn", zei de zegsman.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Actrice Anne Heche afgevoerd naar het ziekenhuis na auto-ongeluk

De actrice werd in de jaren tachtig bekend door haar rol in de soap Another World. Ze was daarin te zien tot en met 1992. Later speelde ze in films als Donnie Brasco (1997), Wag the Dog (1997) en Six Days Seven Nights (1998). Voor haar rol in de tv-film Gracie's Choice uit 2004 werd ze genomineerd voor een Emmy Award.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Actrice Anne Heche zal niet meer uit coma komen na ongeluk

Eind jaren negentig trok Anne veel media-aandacht vanwege haar relatie met Ellen DeGeneres. De twee gingen in 2000 na drie jaar uit elkaar. Een jaar later trouwde Anne met cameraman Coleman Laffoon, met wie ze een zoon kreeg. In 2007 vroeg ze een scheiding aan, die twee jaar later definitief was. De actrice kreeg daarna een relatie met acteur James Tupper, met wie ze ook een zoon kreeg. De twee gingen in 2018 uit elkaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!