James May Beeld © ANP

'James May in ziekenhuis na crash in Noorwegen'

12 augustus 2022 22:33

James May (59) is bij opnames voor het autoprogramma 'The Grand Tour' gewond geraakt. De presentator crashte in een tunnel in Noorwegen, meldt 'The Sun'. Hij is met een gebroken rib naar een ziekenhuis gebracht, waar hij ook wordt onderzocht op eventuele hersenschade.

James deed samen met zijn collega's Jeremy Clarkson (62) en Richard Hammond (52) een stunt in de tunnel waar ze om beurten in volle vaart doorheen reden. Het zicht was daarbij beperkt want de lichten gingen pas aan op de punten waar ze reden, waardoor het trio maar een paar seconden reactietijd kreeg.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

James May: 'Wonder dat we Top Gear hebben volgehouden'

Volgens The Sun reed James op het moment van de crash 120 kilometer per uur en zag het er in eerste instantie slecht uit voor de presentator. Hij was echter bij bewustzijn en zou hebben gezegd dat hij pijn in rug en nek had. Ook had hij zijn hoofd hard gestoten. Voor de veiligheid stond al een ambulanceteam klaar voor als het misging. Daardoor kon James snel naar het ziekenhuis worden gebracht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

James May gespot met arm in mitella

Het is niet de eerste keer dat een van de Grand Tour-leden, die voorheen de populaire show Top Gear maakten, gewond raakt bij opnames. Zo lag Richard in 2006 twee weken in coma en in 2017 maakte hij opnieuw een zware crash. Wonder boven wonder liep hij toen alleen een gebroken been op.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!