Beeld © ANP

Mingus Dagelet had nachtmerries over overlijden vader Hans

13 augustus 2022 09:43

Mingus Dagelet (30) heeft in zijn volwassen leven langere tijd nachtmerries gehad waarin zijn vader, Hans Dagelet (77), overleed. Dat vertelt Mingus in een interview met het 'AD', dat hij samen met zijn vader heeft gegeven.

"Hij is nog altijd speels, dat inspireert me"

"We weten dat Hans in de 70 is en ik 30 ben", aldus Mingus over zijn vader. "Sinds ik wat ouder werd, ben ik me er bewust van dat ik een wat oudere vader heb. Nee, niet als klein kind, dan ben je daar echt niet mee bezig." Als Mingus vraagt of hij zijn vader wel eens verteld heeft over zijn nachtmerries, zegt Hans dat dat niet het geval is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tatum Dagelet doet opmerkelijke uitspraak over lange mannen

In de ogen van Mingus is er een 'hele periode' geweest waarin Hans 'nogal geïntrigeerd' was door de dood. "Dat je er heel erg mee bezig was. Ook in de projecten waar je aan werkte", zegt hij tegen zijn vader. Hans ziet dat anders. "Vooral met leven dus, want zonder de dood geen leven." Toch kwam het werk van Hans op zijn zoon destijds over alsof hij 'de dood een plek wilde geven'. "Je bent nu niet meer bang voor de dood, maar dat was je wel", aldus Mingus.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tatum Dagelet mocht van haar ex niet poepen

Mingus heeft wel eens gedacht dat hij een jongere vader wilde hebben. "Maar ik zie vaders van 40 of 50 die minder energie hebben dan Hans. Dat zie ik ook nu ik met hem aan een toneelstuk werk. Hij is nog altijd speels, dat inspireert me. Zoals hij op het podium vol verwondering kijkt naar voorwerpen die dus helemaal niet bestaan, ik vind dat weergaloos."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tatum Dagelet presenteert tweede seizoen Pretty & Single

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!