Beeld © ANP

Fockeline vaak over eigen grenzen gegaan bij naaktscènes

15 augustus 2022 18:00

Fockeline Ouwerkerk (41) zit al bijna 20 jaar in het acteervak en heeft er dan ook al de nodige naaktscènes op zitten. Wennen gaat het nooit, maar ze ziet wel een verbetering met vroeger. In een interview met 'LINDA.' vertelt de actrice openhartig over de ongemakkelijkheid van naaktscènes en hoe ze weleens haar grenzen is overgegaan.

"Ik heb zo vaak rollen gehad waarvoor je om halfzeven ’s ochtends op een naakte acteur zat die je totaal niet kende"

Fockeline moest al vroeg in haar carrière uit de kleren. "Ik weet nog dat ik voor een toneelvoorstelling volledig naakt moest en mijn ouders erop dacht te moeten voorbereiden. Mijn vader zei alleen maar: 'Nou en, Pien? Iederéén heeft toch een blootje?' Mijn ouders hebben ons heel erg geleerd je eigen blootje te beschermen. Dat je blootje van jou is en van niemand anders. En als het niet goed voelt wanneer een ander ernaar kijkt, klopt dat gevoel áltijd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geen tweede seizoen voor Deep Shit met Jennifer Hoffman en Fockeline Ouwerkerk

Dat gevoel heeft ze tijdens naaktscenes weleens gehad. "Ik denk dat veel acteurs lang hebben gedacht dat sommige dingen 'er nou eenmaal bij hoorden'. Ik heb zo vaak rollen gehad waarvoor je om halfzeven ’s ochtends in je blote poes boven op een naakte acteur zat die je totaal niet kende – zonder dat er vooraf even was gesproken over wat we eigenlijk gingen doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Serie met Jennifer Hoffman en Fockeline Ouwerkerk in de maak

Volgens Fockeline weten mannelijke regisseurs ook vaak helemaal niet wat ze tijdens zo’n scène willen laten zien. "De vrouw moet in elk geval altijd bovenop. En de sfeer is van: 'Niet moeilijk doen. Het is niet jouw lijf, je speelt een ról.' Al-tijd dat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zwangerschap Fockeline Ouwerkerk niet gepland, wel welkom

Gelukkig gaat het er vandaag de dag wel anders aan toe op de set. "Laatst werkte ik voor het eerst met een intimiteitscoach op de set. Die spreekt van tevoren door wat het idee van een seksscène is en informeert hoe iedereen zich daarbij voelt. Ik vond het heel confronterend, omdat het allemaal herinneringen opriep aan de keren dat ik toch over mijn eigen grenzen ben gegaan. Alle keren dat je niet 'die zeikerd' wilde zijn."

De nieuwste LINDA. ligt vanaf nu in de winkels.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!