R. Kelly Beeld © ANP

Verzoek R. Kelly om 'bevooroordeelde' juryleden afgewezen

15 augustus 2022 23:35

Het verzoek van R. Kelly (55) om potentiële juryleden die de documentaire 'Surviving R. Kelly' hebben gezien niet toe te laten, is maandag door de rechter in Chicago afgewezen. Dat meldt de 'Chicago Tribune'.

Rechter Harry Leinenweber ondervroeg maandag bij aanvang van het proces meerdere potentiële jurykandidaten over of zij wel of niet bevooroordeeld zouden zijn als zij zich in de jury uit zouden laten over de rapper, die onder meer verdacht wordt van het vervaardigen van kinderporno en het verleiden van minderjarigen tot seksuele handelingen. Hij wil graag een groep van veertig mensen voor de jury verzameld hebben voordat de volgende fase van het proces begint.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vermeend slachtoffer getuigt in misbruikzaak tegen R. Kelly

Diverse mensen gaven aan dat zij - vanwege uiteenlopende redenen - waarschijnlijk wel bevooroordeeld zouden zijn. Zij werden daarom door de rechter weggestuurd. Volgens de Chicago Tribune moet de komende tijd blijken wie er uiteindelijk in de jury plaats mogen nemen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

R. Kelly wil kijkers misbruik-docu uit jury laten verbannen

Eerder werd bekend dat de advocaten van R. Kelly een verzoek hadden ingediend om mensen uit de jury te houden als zij de documentaire Surviving R. Kelly hadden gezien. Ze zouden volgens de verdediging van de zanger dan 'bevooroordeeld' zijn in hun rol.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!