Viola Davis Beeld © ANP

Actrice Viola Davis scoort rol in prequel Hunger Games

16 augustus 2022 10:05

De cast van de aankomende 'Hunger Games'-film begint steeds meer vorm te krijgen. Ook Oscarwinnares Viola Davis (57) heeft een rol bemachtigd in 'The Ballad of Songbirds and Snakes', dat zich afspeelt voorafgaand aan het verhaal van de eerste vier films in de reeks.

"We zijn ontzettend blij dat Viola met haar buitengewone talent en aanwezigheid deze belangrijke rol zal vervullen"

De Amerikaanse actrice zal de rol van Volumnia Gaul op zich nemen. "Het is vanaf het begin onze droom geweest dat Viola Dr. Gaul zou spelen vanwege de subtiele intelligentie en emotie de ze in elke rol laat zien", zegt filmproducente Nina Jacobson. "We zijn daarom ontzettend blij dat Viola met haar buitengewone talent en aanwezigheid deze belangrijke rol zal vervullen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Viola Davis verkozen tot filmpionier van het jaar

Viola deelde het nieuws ook op sociale media. 'Blij dat ik onderdeel mag zijn van dit universum', schreef de actrice. Zij voegt zich bij Tom Blyth en Rachel Zegler, die de hoofdrollen vertolken. Eerder werd bekend dat Peter Dinklage de rector gaat spelen van de academie waarop de film zich afspeelt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Viola Davis reageert op 'kwetsende' kritiek op rol Michelle Obama

De film wordt geregisseerd door Francis Lawrence, die ook Hunger Games-films Catching Fire (2013), Mockingjay Part One (2014) en Mockingjay Part Two (2015) voor zijn rekening nam. De film, die is gebaseerd op het gelijknamige boek The Ballad of Songbirds and Snakes van Suzanne Collins, moet uitkomen in november 2023.