Peter gillis en Johan Derksen Beeld © ANP & SBS6

Johan Derksen ziet geen reden om Peter Gillis van de buis te halen

16 augustus 2022 12:41

'Vandaag Inside' is net één avond weer op de buis of Johan Derksen (73) spreekt zich alweer fel uit. Onder meer het vermeende misbruik door Peter Gillis (60) van zijn vriendin Nicol (32) was gisteravond het gesprek aan tafel. Johan liet weten die aantijgingen geen reden te vinden om Peters realityshow 'Massa is Kassa' van de buis te halen.

"Ik heb een vrouw regelmatig gebeten, maar nooit in haar neus en in haar rug" 

Afgelopen mei zou er een incident hebben plaatsgevonden waarbij Peter zijn vriendin Nicol Kremers zou hebben mishandeld. Zo maakte de officier van justitie bekend dat de realityster haar in haar rug en neus zou hebben gebeten, tegen de muur zou hebben geduwd, in haar borsten zou hebben geknepen en aan haar oor, haren en armen hebben getrokken. Volgens Johan is de vermeende mishandeling nog geen reden om Peter 'eruit te schoppen'. Huiselijk geweld komt vaker voor, beredeneert hij, en Peter heeft 'toevallig een soap'.

Toch is Johan geen fan van het programma. “Als ik de baas van Talpa was, was ik niet eens aan die kutsoap begonnen. Want ik vind het een verschrikking." Hij noemt de serie zelfs 'mensonterend'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Gillis betreurt vroeg naar buiten brengen verdenkingen

Dat huiselijk geweld een kwalijke zaak is, begrijpt Johan wel. Zo deelt hij een persoonlijk verhaal uit zijn jeugd. "Ik kom uit een gezin waar huiselijk geweld voorkwam. (...) Dat is verschrikkelijk." Toch geeft de presentator toe dat hij ook 'regelmatig' een vrouw heeft gebeten. "Maar nooit in haar neus en in haar rug", grijnst hij veelbetekenend. René van der Gijp had zijn collega al wel aangezien voor een 'bijter': “Zo’n tepelbijtertje, jij. Oude viezerik." Johan grapt dat hij er zelfs een bijnaam aan heeft overgehouden: "Tepelsteeltje."

Na de kaarsenrel, waarbij Johan onthulde dat hij een vrouw met een kaars zou hebben gepenetreerd en dat later nuanceerde, probeert Wilfred Genee de uitspraken in het programma ditmaal binnen de lijntjes te houden. “We zijn in de eerste uitzending. Zullen we proberen in ieder geval een week te halen?" vraagt hij de heren terwijl ze grappen over het bijten in tepels. 

Vandaag Inside zie je elke werkdag om 21.40 uur op SBS6.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen wilde slachtoffers seksueel geweld niet pijnigen

De kaarsenrel is bij veel slachtoffers van seksueel geweld niet in de koude kleren gaan zitten:

'Uitspraken Johan Derksen bijzonder pijnlijk voor slachtoffers'

04:38

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!