Queen Charlotte Beeld © Liam Daniel/Netflix

Er komt een Bridgerton prequel-boek aan over Queen Charlotte

16 augustus 2022 19:24

Fans van 'Bridgerton' kunnen hun geluk niet op. Er komt niet alleen een derde seizoen aan, maar de Bridgerton-reeks wordt ook nog eens uitgebreid met een nieuw boek. Voor het nieuwe verhaal gaat schrijfster Julia Quinn (52) samenwerken met Shonda Rhimes (52), die verantwoordelijk is voor de Netflix-serie.

"Ik denk dat lezers het geweldig zullen vinden om een kans te krijgen om haar beter te leren kennen"

Het nieuwe boek wordt een prequel op de Bridgerton-boekenreeks die al bestaat en zal draaien om Queen Charlotte. In het laatste seizoen kregen we al iets meer te zien over haar huwelijk, maar dit nieuwe boek gaat daar dus nog meer op in. We komen onder andere te weten hoe het huwelijk van de destijds jonge Charlotte met koning George een geweldig liefdesverhaal is, maar tegelijkertijd ook een maatschappelijke verschuiving veroorzaakte. Het boek sluit perfect aan op de Bridgerton spin-off over Queen Charlotte die onlangs door Netflix werd aangekondigd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Actrice vond het niet makkelijk om Bridgerton-rol over te nemen

Julia Quinn laat weten dolgelukkig te zijn met de plannen. "Ik ben vooral heel blij dat ik de kans krijg om te schrijven over Queen Charlotte, die niet in de originele romans stond. Haar personage – en Golda Rosheuvels briljante vertolking – was een hoogstandje en ik denk dat lezers het geweldig zullen vinden om een kans te krijgen om haar beter te leren kennen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix hekelt Bridgerton-musical en klaagt makers aan

Het is niet duidelijk wanneer de spin-off over Queen Charlotte op Netflix zal verschijnen. Ook is nog niet bekend gemaakt wanneer het nieuwe boek zal worden uitgebracht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opnames derde seizoen Bridgerton van start gegaan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!