Peter Gillis Beeld © ANP

Peter Gillis onder vuur na Instagram-post: 'Werkelijk beschamend'

17 augustus 2022 11:32

Peter Gillis (60) staat met zijn programma 'Massa is Kassa' op de longlist voor nominaties van de Televizier-Ring. Iets waar hij als vanzelfsprekend blij mee is. Om die reden vraagt Peerke zijn trouwe Instagram-volgers dan ook om op hem te stemmen. Maar wat blijkt? Na al het andere nieuws dat rond Peter speelt, zijn zijn volgers niet zo trouw meer.

"Als het nou om een prijs voor de grootste leugenaar ging"

'Hatseflats', begint Peter zijn stemoproep. 'Dankzij jullie support zijn we terecht gekomen in deze felbegeerde nominatieronde', dicht hij zijn fans nog toe. Al snel blijkt echter dat de sympathie richting Peter wel een beetje voorbij is. De reacties onder zijn Instagram-post liegen er namelijk niet om.

'Als het nou om een prijs voor de grootste leugenaar ging, ja dan had ik zeker op jou gestemd', schrijft iemand. Een ander: 'Nee sorry maar Lil Kleine moest door zijn acties door het stof dus ik ga er echt niet in mee dat jij nu genomineerd bent voor een Televizier-Ring. Ik vind het werkelijk beschamend.' En dat zijn nog maar een paar van de negatieve reacties.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Peel en Maas start invorderingstraject dwangsom Peter Gillis

Peter kwam onlangs negatief in het nieuws omdat hij zijn partner Nicol Kremers in mei zou hebben mishandeld. Aanvankelijk ontkende het stel dat er iets gebeurd zou zijn, maar later gaven zij toch toe dat er 'een incident in de privésfeer' had plaatsgevonden. Dit nadat bekend werd dat Peter voor de rechtbank moest verschijnen. Het Openbaar Ministerie verdenkt Peter van het mishandelen van Nicol: hij zou haar onder meer in haar rug en neus hebben gebeten en in haar borsten hebben geknepen.

En dat is nog niet alles. De gemeente Peel en Maas is een invorderingstraject gestart voor de dwangsom van 250.000 euro die Peter aan de gemeente moet betalen. De gemeente laat woensdag aan het ANP weten deze stap te nemen omdat Gillis' vakantieparkenbedrijf Oostappen Groep de opgelegde dwangsom tot dusver niet heeft voldaan.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johan Derksen: 'Wangedrag Peter Gillis moet ook te zien zijn in Massa is Kassa'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!