Ellen Degeneres & Anne Heche Beeld © ANP

Ellen DeGeneres niet welkom op uitvaart ex-vriendin Anne Heche

18 augustus 2022 11:08

Eén Hollywood-ster in het bijzonder schittert door afwezigheid op de uitvaart van Anne Heche: haar ex Ellen DeGeneres (64). De gevallen talkshowpresentatrice is absoluut niet welkom bij het afscheid van de getroebleerde actrice, die onlangs door een auto-ongeluk overleed.

Dat Ellen niet op een uitnodiging hoeft te rekenen - en daar zelf misschien ook niet echt op zit te wachten - is niet zo gek. Ellen en Anne waren in de jaren negentig het bekendste lesbische koppel in Hollywood, maar volgens Ellen gebruikte Anne hun relatie om omhoog te klimmen op de sociale ladder. Daarmee verzuurde hun verstandhouding na hun break-up, en na beschuldigingen van ontrouw, een overdosis en een 'verbrijzelde droom van een baby' kreeg het sprookje al helemaal een bittere nasmaak. 

Twintig jaar later is dat nog niet veel beter. Een dag na het ongeval van Anne, die met een auto een huis in reed en zo een grote brand veroorzaakte, reageerde Ellen weinig empatisch toen haar op straat werd gevraagd of ze wist hoe het met haar ex-vriendin ging. Haar harteloze reactie - de presentatrice kon niet weten hoe het met iemand ging met wie ze geen contact had, deelde ze koeltjes mee - werd haar door Annes nabestaanden niet in dank afgenomen.

Op sociale media wenste Ellen vlak voor het overlijden de nabestaanden van Anne nog wel veel sterkte toe: 'Dit is een verdrietige dag. Ik stuur al mijn liefde naar Annes kinderen, familie en vrienden.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellen DeGeneres wenst familie overleden Anne Heche sterkte

Anne, die 53 is geworden, lag ruim een week in het ziekenhuis nadat ze op 5 augustus zwaargewond was geraakt. Nadat de actrice dood was verklaard werd ze aan de beademing gehouden om te kijken of haar organen gedoneerd konden worden.

Een jaar na het einde van haar relatie met Ellen trouwde Anne met cameraman Coleman Laffoon, met wie ze een zoon kreeg. In 2007 vroeg ze een scheiding aan, die twee jaar later definitief was. De actrice kreeg daarna een relatie met acteur James Tupper, met wie ze ook een zoon kreeg. De twee gingen in 2018 uit elkaar. Ellen kreeg een relatie met actrice Portia de Rossi, met wie ze nog steeds samen is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe ging Ellen DeGeneres van geliefde talkshowhost naar pestkop?

Anne Heche werd in de jaren tachtig bekend door haar rol in de soap Another World. Ze was daarin te zien tot en met 1992. Later speelde ze in films als Donnie Brasco (1997), Wag the Dog (1997) en Six Days Seven Nights (1998). Voor haar rol in de tv-film Gracie's Choice uit 2004 werd ze genomineerd voor een Emmy Award.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!