Ferry Doedens toont trots nieuwe koophuis van OnlyFans-inkomsten

02:17

Ferry Doedens staat open voor GTST-comeback, maar: 'Ik ben niet gebeld'

18 augustus 2022 17:02

In een speciale Pride-versie van 'Open Kaart' praat Ferry Doedens (32) uitgebreid over zijn OnlyFans-carrière, zijn verslaving, de liefde en zijn tijd bij 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Het interview begint meteen pittig: de acteur wordt direct geconfronteerd met het feit dat hij van soapster naar 'pornoster' is gegaan nadat hij werd ontslagen bij 'GTST'.

"Als ze me ooit zouden bellen sta ik zeker open voor een kopje koffie"

"Ik heb natuurlijk dertien jaar in Goede Tijden gezeten, waar ik niet altijd het braafste jongetje van de klas was. Maar mijn karakter wel heel populair was, Lucas. En toen kwam corona natuurlijk", begint Ferry zijn verhaal.

In die tijd werd de acteur twee weken op non-actief gezet door zijn werkgever omdat hij opmerkelijke uitspraken had gedaan rondom het coronavirus. "Dat heeft me toen eigenlijk een beetje helemaal gek gemaakt", vertelt hij hierover. Volgens Ferry waren het twee zware weken waarin hij paranoïde werd en niet eens naar de supermarkt durfde. "Op een gegeven moment ben ik in een soort paniek geraakt en ben ik uit Goede Tijden gegaan. Ik kreeg ontslag. Toen ben ik OnlyFans begonnen, maar meer dat ik dacht: ik moet nu geld gaan verdienen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ferry Doedens koopt huis in Amsterdam met OnlyFans-opbrengsten

Hoewel hij er nu trots voor uitkomt, was dat in het begin wel anders. Vooral toen hij zijn ouders moest vertellen over zijn pittige verdiensten en zich in de media moest verantwoorden. "Ik heb toen echt wel het gevoel gehad alsof ik iemand vermoord had, dat gevoel had ik bijna. (…) Ik zat ook echt niet goed in mijn vel toen, kreeg ook paniekaanvallen en wist even niet meer wat ik met mezelf aanmoest. Dat ik mezelf alleen maar moest verantwoorden de hele tijd... dat was niet een hele fijne periode."

Als hem gevraagd wordt of hij er spijt van heeft, antwoordt Ferry heel eerlijk dat hij er vroeger meer moeite mee had dan nu. "Nu ben ik er eigenlijk helemaal oké me. (…) Ik heb er net een huis van kunnen kopen, dus ik ben hartstikke blij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ferry Doedens houdt relatie even af: 'Eerst focussen op werk'

Ferry bespreekt in de video ook zijn verslaving, ondanks het feit dat het een periode is waar hij eigenlijk 'bijna niet meer over praat'. Volgens de acteur was zijn bekendheid een van zijn triggers waardoor hij ging gebruiken. "Het was meer om mijn eigen gevoel te verdoven. Ik trok mijn bekendheid gewoon af en toe niet, hoe dramatisch dat misschien ook klinkt. Ik werd er eigenlijk alleen maar rustiger van, inplaats van dat ik dacht: ik wil feesten. Ik deed het in m’n eentje: snoof ik een pakje coke weg. Nu denk ik: wat sneu en zielig eigenlijk."

Het gesprek eindigt met de vraag of we Ferry ooit nog terugzien in Meerdijk. Hierop antwoord de acteur: "Het lijkt me hartstikke leuk. Ik moet zeggen dat ik dat dertien jaar met heel veel passie en liefde heb gedaan. Ik vond mijn karakter, Lucas Sanders, echt helemaal te gek. Ik ben niet gebeld, maar als ze me ooit zouden bellen sta ik zeker open voor een kopje koffie."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!