Alec Baldwin Beeld © ANP

Alec Baldwin bang gedood te worden door Trump-aanhangers

19 augustus 2022 20:48

Alec Baldwin leefde met de angst gedood te worden door aanhangers van Donald Trump (76), nadat de voormalige president van de Verenigde Staten eerder had gezegd dat de acteur expres de trekker overhaalde op de set van de film 'Rust'. Dat zegt de 64-jarige in gesprek met CNN. Bij het schietincident in oktober 2021 kwam cameravrouw Halyna Hutchins om het leven.

"Als ik mijn vrouw niet had, weet ik niet wat ik had moeten doen"

Alecin zegt dat zijn angst voortkomt uit eerdere woorden van Trump waarbij hij mensen opriep om geweld te plegen. "Hij wees naar mij en zei dat ik verantwoordelijk was voor de dood (van Halyna, red.), dus dat boezemt mij voor duizend procent angst in, ja." In het interview vertelt hij ook dat de stress die hij heeft door het incident hem 'Jaren van zijn leven heeft gekost'. "Als ik mijn vrouw niet had, weet ik niet wat ik had moeten doen."

In het interview met CNN zegt de acteur ook dat hij 'oprecht gelooft' dat uit onderzoek zal blijken dat het schietincident een ongeluk was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin ontkent schuld: 'Wapen schoot uit zichzelf'

De FBI concludeerde zaterdag dat Alec de trekker van het geweer op de set van Rust 'zeker weten' zelf heeft overgehaald. De FBI heeft het wapen onderzocht en geconcludeerd dat het inderdaad niet af kon gaan zonder dat iemand handmatig de trekker overhaalde. De Amerikaan ontkende dinsdag dat dat het geval is geweest. Volgens hem is het enkel de vraag wie er kogels in het geweer heeft gedaan. "De man die over de veiligheid van de filmset gaat, verklaarde dat het pistool veilig was toen hij het aan mij overhandigde", zei hij in een podcast.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin opgelucht na rapport dodelijk schietincident

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!