Beeld © ANP

OG3NE-zusjes veranderd na overlijden moeder: 'Het is helemaal niet goed zo'

20 augustus 2022 15:59

Er gaat geen dag voorbij dat de OG3NE-zusjes niet aan hun moeder Isolde denken. Ze overleed twee maanden na hun optreden op het Eurovisiesongfestival in 2017 aan een zeldzame vorm van kanker. In gesprek met 'Libelle' vertellen de zangeressen hoe het hun leven heeft beïnvloed.

"Je moeder verliezen is iets wat je je niet kunt voorstellen, tot het gebeurt"

Lisa, Amy en Shelley zijn veranderd sinds haar dood. "Het leven is anders nu, en ik sta er anders in", vertelt Shelley. "Je moeder verliezen is iets wat je je niet kunt voorstellen, tot het gebeurt", voegt Amy daaraan toe.

Op de dood van hun moeder voorbereiden was onmogelijk, hoe hard Shelley het ook probeerde. "Het is hartverscheurend en je neemt het de rest van je leven mee. Het gemis is er continu. De eerste maanden was ik juist emotieloos, ik verhardde enorm. Ik sloot me ervan af om overeind te blijven."

Shelley legt uit dat ze weleens 'gek wordt van machteloosheid' als ze nadenkt over hoe hard het leven is. "Het is een mechanisme van je lijf om je af te sluiten voor die pijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeilijke dag voor OG3NE-zussen: 'Mama, ik mis je zo'

Lisa vertelt dat de meiden sinds het verlies een stuk volwassener zijn geworden. Ondanks de angst om nooit meer gelukkig te worden, krijgt het verdriet steeds beter een plekje. Zo liet Lisa op de ochtend voor het interview haar emoties de vrije loop. "Er kwam een liedje voorbij dat tijdens haar uitvaart is gedraaid. Tranen rolden weer over mijn wangen, het was voor het eerst sinds tijden dat ik dat toeliet. Ik dacht: goh, er waren jaren dat ik elke dag huilend in de auto zat."

Desondanks zijn de zussen het eens dat het gemis er niet minder om wordt en dat de acceptatie uitblijft. "Ik haat het als mensen zeggen: het is goed zo. Nee, het is helemaal niet goed", zegt Amy. "Huilen en lachen liggen zo dicht bij elkaar. Dat is iets geks. Als ik me een keer wel blij voel, is er meteen het gemis van het niet kunnen delen met haar. Zo dubbel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lisa Vol van OG3NE na zeven jaar weer vrijgezel: 'Doet veel pijn'

Lisa legt uit dat ze steeds vaker het idee heeft dat ze iets met Isolde kan delen, ondanks dat ze niet meer op aarde is. "Een van de eerste nummers die we recent zelf schreven, gaat hierover: Dat ben jij. Soms gebeurt er iets waardoor je opeens haar aanwezigheid even voelt", vervolgt Shelley. "Je hebt de neiging om het meteen te verwerpen, zo van: dat slaat nergens op, het is gewoon toeval. Misschien is het wel toeval, maar maakt dat iets uit? Het geeft me hoop en ik word er vrolijk van."

Het gemis van hun moeder wordt er ongetwijfeld niet minder op nu de OG3NE-zusjes overhoop liggen met hun vader. Het botert al een tijdje niet tussen hen, maar wat er nu precies aan de hand is, houden ze liever binnenskamers. 

OG3NE houdt lipjes stijf op elkaar over bonje met vader

02:00

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!