Beeld © ANP

Tim Hofman wil in BOOS opnieuw in gesprek met John de Mol

23 augustus 2022 16:30

Tim Hofman (34) start deze week weer met een nieuw seizoen van zijn YouTube-programma 'BOOS' en heeft op zijn Twitter-account alvast een voorproefje gedeeld. Hierin kunnen we zien dat hij onder andere ingaat op een aanbod van John de Mol (67) om opnieuw met elkaar in gesprek te gaan.

"Wij willen graag aanspraak maken op het aanbod van jou en John voor een tweede gesprek met John"

In een video is te zien dat Tim een belletje pleegt met Paul Römer, directeur TV bij Talpa, en hem vraagt om een tweede gesprek met John de Mol. "Wij willen graag aanspraak maken op het aanbod van jou en John voor een tweede gesprek met John", zegt de programmamaker. Het is niet duidelijk of Talpa daarmee akkoord is gegaan, of er daadwerkelijk een tweede aflevering over The Voice komt en welke insteek Tim heeft voor een nieuwe aflevering.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BOOS-aflevering over The Voice wint TV Moment van het Jaar

In januari kwamen in BOOS meerdere vrouwen aan het woord die zeiden te maken hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de populaire zangcompetitie op RTL 4. Negentien vrouwen deden tegenover Tim hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, vijftien over een regisseur en twee vrouwen vertelden dat ze aangifte hadden gedaan tegen coach Ali B. Na de uitzending stapten nog meer vrouwen naar de politie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Onderzoek The Voice of Holland gaat nieuwe fase in

John gaf in de bewuste uitzending van BOOS direct commentaar. De Talpa-baas, tot en met 2019 eindverantwoordelijk voor het programma dat hij ooit zelf bedacht, zei onder meer dat hij hoopt dat de gebeurtenissen 'een voorbeeld zijn' en dat als slachtoffers 'het ooit nog eens overkomt' ze geleerd hebben 'onmiddellijk aan de bel te trekken en dit onmiddellijk te melden'. Op zijn opmerkingen kreeg hij veel kritiek, onder meer in een advertentie van Talpa-vrouwen in het AD.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waylon hoopt op terugkeer The Voice of Holland

Eind april werd bekend dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek heeft ingesteld naar aanleiding van aangiften die zijn gedaan van wangedrag bij The Voice. Er liggen onder meer aangiften tegen coach Ali B, een regisseur en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen. Het onderzoek loopt nog, heeft een woordvoerder dinsdag laten weten. Hij kan niet aangeven wanneer er meer duidelijkheid komt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twee slachtoffers van The Voice-rel zaten in team van Anouk

De aflevering van BOOS over The Voice of Holland maakte veel los in de samenleving. Zo kwamen er bij MORES, waar slachtoffers van ongewenst gedrag in de creatieve sector zich kunnen melden, in de weken erna tientallen reacties binnen. De bewuste aflevering was twee uur na publicatie al door meer dan 5 miljoen mensen bekeken. Na een week stond de teller voor de bijna anderhalf uur durende YouTubevideo op 10 miljoen views.

Rob Goossens vertelde onlangs nog dat John de Mol ontbrak bij een tweede bespreking rondom misstanden in The Voice

John de Mol ontbreekt bij de tweede bespreking rondom misstanden The Voice

04:25

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!