Beeld © ANP

Maxime Meiland durfde trouwjurk niet te laten maken in tv-show

24 augustus 2022 06:00

Het ging Maxime Meiland (26) een stapje te ver om haar trouwjurk door de deelnemers van het nieuwe Net5-modeprogramma 'Heb ik wat van je aan?' te laten ontwerpen. Bij de avondjurk voor de grote dag mochten de mode-ontwerpers dan wel weer losgaan, al had de - toen nog - aanstaande bruid ook daarvoor wel wat eisen, vertelt ze in gesprek met ANP.

"Ik ben daar al zo moeilijk mee"

"Nee, ik dacht gelijk, die trouwjurk gaan we niet doen, hoor. Ik ben daar al zo moeilijk mee, laat staan bij m'n eigen bruiloft!" lacht Maxime. De jurk voor het feest 's avonds vond ze dan een veiliger idee, al zaten ook daar wel wat voorwaarden aan. "De jurk moest sowieso lekker zitten. En een beetje zwieren, maar ook kort zijn. Ik had dat op Pinterest weleens gezien, van die leuke korte trouwjurkjes. En dus wel wit, maar niet te stijf", somt de dochter van realitysterren Martien en Erica op. "En hij mocht ook niet te bloot zijn, dus geen heel diep decolleté, daar hou ik niet van."

Met de resultaten uit het programma, waarin vanaf woensdag wekelijks een paar ontwerpers aan de slag gaan voor een bekende Nederlander, was ze heel erg verrast, zegt ze. "Ik dacht: jeetje, wat zijn ze allemaal verschillend! En ze waren ook niet allemaal kort, zoals ik eigenlijk had gevraagd. Maar er was er eentje die er gelijk uitsprong. En dat kan ik dan op zo'n moment ook niet voor me houden. Is misschien niet zo leuk voor de spanning van het programma, maar ik was gewoon heel enthousiast!"

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Pasgetrouwde Maxime Meiland en Leroy genieten van vakantie

De bekende deelnemers aan het Net5-programma - naast Meiland doen ook onder anderen Bridget Maasland, Heleen van Royen en Giovanca Ostiana mee - mogen allemaal iemand meenemen naar de doorpas van de ontwerpen. Maxime koos voor haar hele familie. "Ik had m'n vader, m'n moeder, m'n zus en ook m'n schoonmoeder meegenomen. Ja, die heeft wel smaak hoor, die weet wel wat mij leuk staat of niet", zegt Maxime over de moeder van Leroy. "En als mijn vader zegt: dat staat je verschrikkelijk, dan doe ik het ook niet."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Maxime Meiland deelt intieme beelden van trouwdag

De aanloop naar de bruiloft van Maxime en haar Leroy Molkenboer, die ooit werkte als cameraman voor Chateau Meiland, is vanaf volgende week maandag te volgen in een nieuw seizoen van Chateau Meiland bij SBS6. "Dit keer is Leroy daardoor ook veel meer in beeld, heel leuk. Je ziet ons sparren over de bruiloft, naar dansles gaan, taarten proeven en natuurlijk de jurk uitzoeken. Wanneer de bruiloft te zien is? Ik denk ergens aan het einde, dus nog even geduld!"

Video: Het intieme sprookjeshuwelijk van Maxime Meiland en Leroy

06:44