Beeld © ANP

Israel van Dorsten brengt boek uit over Ruinerwold-jeugd

25 augustus 2022 09:49

Bijna drie jaar nadat de kinderen van Ruinerwold worden ontdekt, is Israel van Dorsten (28) - een van de negen kinderen - klaar om zijn ervaring te delen in de vorm van een boek. Dat maakt hij via Instagram bekend.

"Over mijn leven in de geloofswereld van mijn vader, en de scheuren in mijn wereldbeeld en geloof die uiteindelijk leidden tot mijn vertrek uit de boerderij"

De afgelopen twee jaar werkt Israel in het geheim aan het project. Pas sinds een paar maanden weet hij dat hij het daadwerkelijk met de wereld wil delen. Zijn boek gaat over de invloed en gevolgen van psychisch geweld. 'Mijn boek over mijn leven in de geloofswereld van mijn vader, en de scheuren in mijn wereldbeeld en geloof die uiteindelijk leidden tot mijn vertrek uit de boerderij. Mijn eerste boek 'Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold' ga ik samen met Uitgeverij Pluim publiceren.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kinderen Ruinerwold dolblij na winst Ring: 'Israël begon te gillen'

Het is nog niet bekend wanneer het boek in de winkels ligt. Daarover zegt Israel: 'We proberen dit najaar te publiceren, maar ik kan nog niks beloven gezien het ook afhankelijk is van factoren die we niet allemaal in handen hebben. Voor mij is het belangrijkste dat het boek helemaal goed is, dat is leidend in wanneer het uitkomt.'

Na de vreselijke gebeurtenissen uit zijn jeugd lacht het leven Israel weer toe. Afgelopen jaar beleefde hij hoogtepunt na hoogtepunt. We namen het jaar 2021 met hem door en kijken samen met hem naar de toekomst.

Israel van Dorsten wil anderen helpen hun verhaal te doen

02:47

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!