Kody Brown en Christine uit Sister Wives Beeld © Instagram @christine_brownsw

Christine Brown onthult het echte verhaal achter de breuk met Kody

26 augustus 2022 14:19

Over de breuk tussen Christine Brown (50) en Kody Brown (53) uit 'Sister Wives' is al het nodige geschreven, maar in een interview met 'People' wil Christine toch nog één keer haar verhaal doen. Volgens haar ligt de breuk toch iets gecompliceerder dan wordt gedacht.

"Ik vind het zelf gewoon heel moeilijk om met een man samen te zijn die ik niet respecteer"

Christine vertelt dat ze al het respect voor haar man verloor nadat hij weigerde om naar de operatie van hun dochter Ysabel te gaan in september 2020. Een jaar later kondigde ze aan dat zij en Kody zouden gaan scheiden. De twee waren destijds al meer dan 25 jaar getrouwd en zaten in een polygame relatie met de drie andere vrouwen van Kody: Janelle, Meri en Robyn. Christine en Kody hebben samen 6 kinderen: Paedon, Aspyn, Mykelti, Gwendlyn, Ysabel en Truely.

Aan People vertelt ze over de dag dat Kody het hart van hun dochter Ysabel brak. In 2020 moest Ysabel onder het mes voor haar scoliose, een 3D-zijdelingse verdraaiing en verkromming van de wervelkolom. Het ging destijds om een grote en ingrijpende operatie die in New Jersey moest worden uitgevoerd. Het gezin moest daarom tijdens de coronapandemie van Utah naar New Jersey reizen, iets wat Kody niet zag zitten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Christine uit Sister Wives verkoopt huis voor spotprijs terug aan Kody

Kody maakte zich zorgen om de coronapandemie en weigerde daarom mee te gaan. "Ik begreep zijn standpunt over corona wel en waarom hij niet mee wilde gaan, maar Ysabel niet. En ze heeft het er tot op de dag van vandaag nog moeilijk mee. Ik vind het zelf gewoon heel moeilijk om met een man samen te zijn die ik niet respecteer", vertelt Christine.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste beelden van emotionele breuk Christine en Kody uit Sister Wives

Volgens Christine was het vooral voor Ysabel erg moeilijk om constant herinnerd te worden aan de afwezigheid van haar vader. "Toen ik daar met Ysabel was, vroegen veel mensen aan mij: 'Ben je alleen? Waar is je man?' Als ik dan zei dat hij er niet was, kreeg ik vaak dingen te horen als: 'Is dat niet ontzettend moeilijk?' En dan zei ik: 'Niet voor mij, maar wel voor Ysabel.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Christine uit Sister Wives werd 'gek' toen ze hoorde over tweeling

Volgens Christine was het een wake-upcall. "Uiteindelijk had ik hem wel graag daar gehad, want dat is wat Ysabel op dat moment nodig had. Maar ik had hem zelf toen al niet meer nodig." Toen de operatie destijds in de realityshow te zien was, vertelde Kody dat hij zich zorgen maakte om de coronapandemie. "Ik ga niet met Christine en Ysabel reizen. Ik vind het te riskant. Ik zou mezelf een ontzettende hypocriet vinden als ik mezelf niet zou houden aan de regels die ik de hele tijd heb gepromoot."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Christine en Janelle uit Sister Wives nog steeds close met elkaar: 'Zó leuk!'

Ysabel liet destijds weten het erg lastig te hebben met het besluit van haar vader. "Hij is natuurlijk mijn vader en ik snap waarom hij het niet doet, maar het is echt ontzettend frustrerend en heel erg moeilijk", vertelde ze in tranen voor de camera’s. Christine realiseerde zich naar eigen zeggen op dat moment dat ze niet meer samen wilde zijn met Kody.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!