Carice van Houten Beeld © ANP

Carice van Houten ziet rolletje in House of the Dragon wel zitten

26 augustus 2022 22:10

In Nederland weten we inmiddels al hoeveel talent de actrice heeft, maar in Amerika staat Carice van Houten (45) vooral bekend om haar rol in 'Game Of Thrones'. En nu blijkt dat Carice ook graag een rolletje zou willen bemachtigen in de prequel-serie 'House of the Dragon'.

De prequel speelt zich 200 jaar eerder af dan Game of Thrones, maar het personage dat de actrice speelt zou qua leeftijd prima kunnen passen binnen de verhaallijn. Zo zou haar karakter, Lady Melisandre, zo'n 400 jaar oud zijn. 

Het verhaal van House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire and Blood van George R. R. Martin. Hij schreef ook het verhaal van Game of Thrones. De serie gaat over de geschiedenis van de familie Targaryen. Wij kennen uit Game of Thrones nog Daenerys Targaryen, beter bekend als 'The Mother of Dragons'. Het verhaal uit de nieuwe serie gaat dus over haar voorouders.

Het personage van Carice zou wellicht terug kunnen keren. Zo plaatst de actrice een opmerking van haar fan op haar Instagram Stories, waarin ze wordt gesmeekt om terug te keren in de prequel als Lady Melisandre. Of Carice haar opwachting zal maken in de serie is echter nog niet bekend. Wel is er nu al een tweede seizoen aangekondigd

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carice van Houten herenigd met GoT-acteur in nieuwe serie

Inmiddels heeft de streamingdienst een week na de première van House of the Dragon al een tweede seizoen aangekondigd. In Nederland was de start van het eerste seizoen de best bekeken eerste aflevering van een HBO-serie ooit. De prequel telt tien afleveringen, die bijna twintig miljoen dollar per stuk kostten.

Carice deelt op haar Instagram regelmatig behind the scenes van de opnames van Game of Thrones. Hieronder een aantal op een rijtje. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carice van Houten durft naaktscènes niet meer aan: 'Ik schaam me'

Deze week trok Carice nog de aandacht door met een hele bijzondere look op de première van Bodies, Bodies, Bodies te verschijnen. Haar bff Halina Reijn heeft die Amerikaanse film geregisseerd. 

'Eclectische' look Carice van Houten trekt veel bekijks tijdens première

03:16

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!