J.K. Rowling Beeld © ANP

J.K. Rowling wilde zelf niet meedoen aan Harry Potter-reünie

27 augustus 2022 20:59

J.K. Rowling (57) heeft in een gesprek met presentator Graham Norton (59) op Virgin Radio verteld hoe het nou echt zat met haar bijdrage - of eigenlijk het gebrek daarvan - aan de jubileumreünie 'Return To Hogwarts', waarmee de twintigste verjaardag van de eerste 'Harry Potter'-film werd gevierd.

"De reünie was voor de film bedoeld. Niemand zei dat ik er niet aan mee moest doen. Ik was gevraagd, maar besloot om het niet te doen"

Toen de special op 1 januari bij streamingdienst HBO Max uitkwam, was J.K. Rowling - de bedenker van de verhalen over de bebrilde tovenaarsleerling - een van de grote afwezigen. Ze kwam wel voorbij, maar was alleen op oud archiefmateriaal te zien. Dit in tegenstelling tot acteurs als Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermelien Griffel) en Rupert Grint (Ron Wemel), die na twintig jaar opnieuw voor de camera verschenen en terugblikten op hun rol in de film Harry Potter en de Steen der Wijzen.

Boek Harry Potter viert 25e verjaardag

05:09
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie onderzoekt bedreiging van J.K. Rowling na tweet Salman Rushdie

"Ik was gevraagd om eraan mee te doen, maar ik besloot om er geen deel van uit te maken. Het ging om de films, en eigenlijk niet om de boeken", aldus de schrijfster, wier eerste Harry Potter-boek in 1997 al verscheen. "De reünie was voor de film bedoeld. Niemand zei dat ik er niet aan mee moest doen. Ik was gevraagd, maar besloot om het niet te doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry Potter-sport verandert naam wegens uitspraken J.K. Rowling

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!