Beeld © ANP

Chris Rock wijst aanbod voor presentatie Oscars volgend jaar af

30 augustus 2022 11:13

Chris Rock (57) voelt er weinig voor om volgend jaar opnieuw de Oscars te presenteren. De komiek vertelde maandag tijdens een show in Phoenix dat hij het aanbod kreeg om volgend jaar opnieuw de show te presenteren, maar dat hij dit aanbod heeft afgewezen na de klap die hij vorig jaar van Will Smith (53) kreeg. Het voelde volgens hem alsof hij anders zou terugkeren op een 'plaats delict'.

Arizona Republic schrijft dat Chris maandag tijdens een optreden aan de zaal vertelde dat hij het aanbod om het filmprijzengala weer te presenteren definitief heeft afgeslagen. Hij maakte hierbij een nogal lugubere vergelijking met de moordzaak op Nicole Brown Simpson, waarvoor O.J Simpson destijds werd aangeklaagd. Volgens hem zou het terugkeren bij de Oscars hetzelfde zijn als Nicole vragen om terug te gaan naar het restaurant waar haar moeder destijds haar bril had laten liggen op de avond van haar moord. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Chris Rock heeft geen behoefte aan gesprek met Will Smith'

De komiek, die de Oscars ook al in 2005 en 2016 presenteerde, vertelde zijn publiek dat hij een aanbod om in een Super Bowl-reclame te spelen ook heeft afgeslagen om precies dezelfde reden. In juni meldde Deadline ook al dat de komiek nee had gezegd tegen de presentatie van de Oscars, maar hij wilde dat toen niet bevestigen. De Academy zelf heeft vooralsnog niet gereageerd op de afwijzing.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Will Smith praat over slaan Chris Rock: 'Ik ben een mens en ik heb een fout gemaakt'

Chris kreeg tijdens de afgelopen editie van het gala op het podium een klap van Will, omdat hij een grap over het kale hoofd van zijn vrouw niet kon waarderen. Will mag daardoor de komende tien jaar niet bij de uitreiking aanwezig zijn.

Terugkijken: Will Smith verkoopt Chris Rock klap bij Oscars

01:04
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chris Rock ziet zichzelf niet als slachtoffer na klap Will Smith

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!