Lil Kleine en vriendin Jaimie Vaes bij de presentatie van zijn kledinglijn. Beeld © ANP

Jaimie Vaes over samenwonen met Lil Kleine: 'Eén foutje en boem!'

30 augustus 2022 13:23

In haar nieuwe podcast 'Hartzeer', die zij samen maakt met 'LINDA.meiden', vertelt Jaimie Vaes (33) openhartig over haar gewelddadige relatie met Lil Kleine (27). De realityster vertelt onder andere over de eerste keer de rapper haar mishandelde, maar ook over de mentale mishandeling die volgens haar nóg heftiger was.

"Hoe kon iemand die zo lief was, tegelijkertijd zo slecht voor me zijn?"

In februari lekten beelden uit waarop te zien is hoe Lil Kleine, met wie ze samen zoontje Lío heeft, het hoofd van Jaimie tussen een autodeur klemt. Daarna heeft Jaimie haar huis 'zeker twee weken' niet verlaten. "Ik kon het niet aan. Er gebeurde zoveel. Dan heb ik het ook over media, maar ook over de politie die erbij kwam kijken." In die periode vond de realityster het al te heftig om boodschappen te doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jaimie Vaes sleept Lil Kleine voor de rechter om horloges

In de podcast blikt Jaimie terug op het begin van haar relatie en hoe de mishandelingen door haar ex-partner langzaam steeds vaker voorkwamen. "De relatie begon heel mooi. Het was een sprookje. Alles kan en alles mag en iemand zet je op een voetstuk." Na ongeveer een jaar begonnen de eerste stukjes van het sprookje weg te vallen. "De eerste keer dat er wat voorviel was het niet meteen extreem", legt Jaimie uit. 

Ze kan zich met name een moment herinneren dat rond de kerstperiode plaatsvond. "We stonden op de grachten met een vriendinnetje erbij en die ruzie escaleerde waarop ik een heftige gooi kreeg, een kant die ik nog nooit eerder van hem had gezien. Daar schrok ik zó erg van en mijn vriendinnetje ook. Zij heeft me toen mee naar huis genomen en ik heb daar geslapen." De volgende dag was de rapper vol berouw en besloot Jaimie hem te vergeven. 

Jaimie vertelt over eerste keer dat Lil Kleine haar mishandelde

00:32
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jaimie Vaes is kritiek op uiterlijk zoontje Lío zat: 'Roze niet alleen voor meisjes'

Daarna vond er volgens haar steeds vaker fysieke mishandeling plaats en daar bleef het niet bij. "Mentaal was het ook gewoon niet leuk. Er was een bepaalde dynamiek die dan thuis ontstond. Een bepaalde energie die heel duidelijk werd afgegeven. En die momenten gingen zich steeds vaker opstapelen en toen was het eigenlijk 'walking on eggshells'. Je voelde de hele tijd een spanningsveld.'" Niet alleen Jaimie voelde dit duidelijk aan, haar vrienden ook. Zij hadden volgens haar op een gegeven moment geen zin meer om langs bij haar thuis te zijn. "Maar ik zat toen al zo in dat geloof, dat ideaalbeeld dat iemand mij liet zien." Jaimie dacht lange tijd dat ze erin geluisd was. "Zo voelde het voor mij. Want hoe kon iemand die zo lief was, tegelijkertijd zo slecht voor me zijn?"

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vader Jaimie Vaes nooit fan geweest van relatie met Lil Kleine

Hoewel Jaimie zelf wel wist dat haar relatie niet meer gezond was, durfde ze die niet te beëindigen. "Er is angst voor het onbekende, om de relatie te verbreken. Ook voor het verdriet misschien. Als je me verteld had dat ik me zo snel weer lekker zou voelen, dan had ik eerder doorgepakt. Maar ik was zo verwijderd van mezelf dat ik het zelf niet meer zag." Het verbale aspect van de mishandeling, samen met de manipulatie door haar ex, heeft Jaimie als het heftigst ervaren. "Dat klinkt misschien gek. Maar een fysieke geweldpleging is een momentopname. De psyche daarentegen, wat het met je doet... mijn systeem kon niet begrijpen wat eigenlijk echt was, zijn slechte kant of die lieve kant. Dat hield me de hele dag bezig. Ik was echt in de war."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jaimie Vaes draagt zorg voor zoontje Lío: 'Wel hulp van nanny'

De realityster laat weten dat het inmiddels stukken beter met haar gaat. "Ik vind het nog steeds heel gek dat als ik terugkijk naar de afgelopen maanden wat voor transitie je als mens kunt maken. Er gaan zoveel emoties door je heen. De ene keer gaat het wat beter dan de andere dag."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!