OG3NE Beeld © ANP

OG3NE-zussen open over gemis moeder: 'Wordt elke dag groter'

30 augustus 2022 15:57

Lisa (28), Amy en Shelley Vol (beiden 26), beter bekend als OG3NE, verloren vijf jaar geleden hun moeder Isolde. Dat heel Nederland destijds met hen meeleefde was voor de zussen enorm waardevol. "Je wil dat mama niet vergeten wordt", vertellen ze in de nieuwe editie van '100% NL Magazine'.

"Het belangrijkste in een rouwproces is dat je iemand het gevoel geeft dat alles oké is"

12 juli 2017 is een dag met een zwart randje voor het muzikale trio. Op die dag overleed hun moeder Isolde op 48-jarige leeftijd aan een zeldzame vorm van kanker, vlak nadat de zusjes mee hadden gedaan aan het Eurovisiesongfestival met het nummer 'Lights And Shadows', dat een ode aan haar was.

"Door over haar te vertellen, wilden we ook andere mensen die ziek zijn, of die iemand liefhebben die ziek is, een hart onder de riem steken", vertelt Shelley. "De eerste keer dat we het nummer weer probeerden te zingen op het podium, twee maanden na haar dood, was verschrikkelijk. Maar het publiek nam het helemaal van ons over. Hartverwarmend." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OG3NE-zusjes veranderd na overlijden moeder: 'Het is helemaal niet goed zo'

Volgens Shelley is een van de moeilijkste dingen aan iemand verliezen, het gevoel dat de wereld gewoon doordraait. "Bij ons komen tot op de dag van vandaag mensen naar ons toe om hun steun te betuigen. Daardoor voel je je totaal niet eenzaam in je verdriet."

Daarnaast hebben ze natuurlijk ook elkaar. "Iedereen rouwt natuurlijk op zijn eigen manier, maar ik heb ook zoveel aan de meiden gehad", aldus Amy. Shelley vult aan: "Soms zit een van ons in een fase dat het goed gaat, terwijl de ander juist slecht gaat. Het belangrijkste in een rouwproces is dat je iemand het gevoel geeft dat alles oké is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeilijke dag voor OG3NE-zussen: 'Mama, ik mis je zo'

Shelley vertelt in het openhartige interview ook dat ze eigenlijk nu pas, vijf jaar later, aan haar moeder kan denken zonder kwaad te worden. "Eigenlijk ben ik altijd heel kwaad geweest op het feit dat ze überhaupt uit het leven is gerukt", deelt ze. "Nu kan ik ook denken aan de mooie momenten die je met haar mee hebt gemaakt zonder heel veel wrok naar zo’n ziekte te voelen. Er komt een soort sluier overheen, maar (...) het gemis, dat wordt alleen maar groter."

Voor Lisa ligt het anders. Zij voelt zich juist dankbaar voor de tijd die ze samen met haar moeder heeft gehad: "Misschien dat ik over een jaar weer in een andere fase zit, maar ik voel me nu vooral dankbaar. Op de een of andere manier hangt er een positievere sfeer om me heen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OG3NE-zangeres Lisa Vol straalt met haar nieuwe vlam

Het hele interview is vanaf 1 september te lezen in 100%NL Magazine.

Ook RTL Boulevard sprak onlangs met de zussen over hun liefdesleven én dat van hun vader. Meer in onderstaande video:

OG3NE houdt lipjes stijf op elkaar over bonje met vader

02:00

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!