Beeld © ANP

Roddelpraat sleept John de Mol alsnog voor de rechter

31 augustus 2022 17:10

Jan Roos (45) en Dennis Schouten (27) willen John de Mol (67) alsnog voor de rechter slepen. De makers van de online videoserie 'Roddelpraat'willen dat John onder ede wordt gehoord over de mishandelingszaak die tegen zijn zoon Johnny de Mol (43) is aangespannen. Ook willen ze dat Johnny en zijn ex Shima Kaes worden opgeroepen om te getuigen, hebben Roos en Schouten woensdag bekendgemaakt.

In april eiste John de Mol een rectificatie van Roddelpraat, nadat Jan en Dennis in hun online programma uitspraken hadden gedaan over de mediamagnaat. In een van hun uitzendingen zeiden zij 'bewijs' te hebben dat de familie De Mol 5000 euro zou hebben betaald aan getuigen in de mishandelingszaak die Shima Kaes tegen haar ex Johnny de Mol heeft aangespannen. Dat is volgens John de Mol niet waar.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Famke Louise en Roddelpraat op 27 oktober weer voor de rechter

Nadat Jan en Dennis het verhaal uit de bewuste uitzending hadden gehaald en het artikel van hun website hadden verwijderd, eiste John de Mol 55.000 euro. Daarnaast liet hij via zijn advocaat weten het verdienmodel van het roddelprogramma 'onaantrekkelijk' te willen maken.

In eerste instantie wilde Roddelpraat niet tegen John procederen, mede omdat "'procederen tegen een miljardair heel lang gaat duren en veel geld gaat kosten'. Ook deden ze een stap terug omdat er 'misschien wel mensen in gevaar' zouden komen. Dat ze nu toch naar de rechter stappen, komt omdat de twee mannen naar eigen zeggen 'een lijst met getuigen in handen hebben'. In de zaak eisen de twee onder meer een schadevergoeding vanwege reputatieschade.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Roddelpraat buigt na eisen John de Mol

De presentatoren 'zien de zaak met vertrouwen tegemoet'. In de nieuwste aflevering van Roddelpraat van 18.00 uur gaan Jan en Dennis verder in op de zaak.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!