Robbie Kammeijer Beeld © RTL

Ontbijtnieuws-presentator Robbie Kammeijer eigenlijk meer een avondmens

6 september 2022 14:15

Robbie Kammeijer (31) begint deze week als nieuwe presentator bij het 'RTL Ontbijtnieuws'. Hoewel hij er enorm veel zin in heeft, staat hij ook voor een uitdaging: Robbie is namelijk een avondmens en dat is best lastig met een baan waarbij je om 03.30 uur je bed uit moet.

"Ik weet niet hoe ik erop ga reageren om elke dag rond 3.30 uur te moeten opstaan"

In een interview met Vriendin vertelt de presentator dat hij het best spannend vindt om het RTL Ontbijtnieuws te presenteren en dat zijn slaapschema de grootste boosdoener is. Zo legt Robbie uit dat hij vaak pas na middernacht naar bed gaat en eigenlijk een avondmens is. "Ik weet niet hoe ik erop ga reageren om elke dag rond 03.30 uur te moeten opstaan", bekent hij. Robbie heeft bovendien niet kunnen oefenen met een nieuw slaapschema, omdat hij tot eind augustus nog laat in de avond heeft moeten werken voor Editie NL en het RTL Nieuws van half acht. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan de Hoop geeft opvolger Robbie Kammeijer waardevolle tip

Gelukkig is er geen man overboord, want Robbie heeft het al helemaal tot in de puntjes uitgestippeld. "Ik zie het zo: maandag tot en met donderdag presenteer ik, dus van zondag tot en met woensdag moet ik op tijd naar bed. Ik denk dat ik er op donderdag af lig, maar daarna heb ik wél weekend. Dat – elke week een vrij weekend – heb ik in mijn werkzame leven amper gehad, dat is luxe." Dat er ook andere mensen in allerlei verschillende sectoren zijn die ook vroeg opstaan, geeft de presentator hoop. "Zij kunnen het ook, dus het lukt mij vast ook, alleen hoe is nog de vraag.”

Naast het opbouwen van een nieuwe levensstijl was er ook nog iets wat de presentator deed twijfelen aan het aangaan van deze nieuwe uitdaging. Zijn twee banen bij Editie NL en het RTL Nieuws van half acht waren volgens hem de 'ideale mix'. Om deze reden was zijn keuze van het Ontbijtnieuws allesbehalve 'vanzelfsprekend'. "Ik gaf twee leuke banen op." Toch zou hij zichzelf 'voor gek hebben verklaard' als hij geen ja had gezegd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lintje voor presentator Jan de Hoop na 33 jaar Ontbijtnieuws

Nu Robbie het stokje van Jan de Hoop heeft overgenomen, kan Jan gaan fantaseren over zijn volgende stap. In onze online serie Aran on Tour onthult Jan wat hij nog op zijn wensenlijst heeft staan. 

Aran on Tour: Jan de Hoop ziet overstap naar Omroep MAX wel zitten

08:57

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!