Peter Gillis Beeld © ANP

Peter Gillis gaat bezwaar maken tegen dwangsom van miljoen euro

7 september 2022 16:19

Eigenaar Peter Gillis (60) van Oostappen Groep gaat bezwaar maken tegen een woensdag opgelegde dwangsom van een miljoen euro voor het huisvesten van arbeidsmigranten op een van zijn vakantieparken, De Berckt in Baarlo (Limburg). Dat liet Peter woensdag weten nadat de gemeente Peel en Maas had bekendgemaakt de dwangsom te gaan invorderen.

"Kennelijk zet de overheid vraagtekens bij de integriteit van de succesvolle zakenman die het hart op de tong heeft"

Bij controles in De Berckt is volgens de gemeente gebleken dat in het vakantiepark arbeidsmigranten werden gehuisvest, en dat mag niet. Alleen recreatie is er toegestaan.

De gemeente had naar eigen zeggen in 2020 geconstateerd dat er arbeidsmigranten in het park woonden. De gemeente droeg Peter toen op straffe van een dwangsom op om te zorgen dat die bewoners daar vertrokken. In mei dit jaar constateerde de gemeente volgens een woordvoerder echter dat de arbeidsmigranten er nog steeds zaten, en ook daarna werd deze overtreding enkele malen geconstateerd. Daarop sprak de gemeente het voornemen uit het maximale bedrag van één miljoen euro te gaan innen bij Peter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers hekelen tv-comeback Peter Gillis: 'Beloon hem niet'

Daartegen diende Peter een zogenoemde zienswijze in, waarin hij bezwaar maakte. De gemeente wees deze echter af en besloot woensdag de dwangsom effectief te gaan innen. Peter kan daartegen nog bezwaar maken bij een gemeentelijke commissie. Dat gaat hij ook doen, laat zijn woordvoerder weten.

Volgens Peter is de vordering van de gemeente verjaard. Al drie jaar geleden zou de gemeente Oostappen volgens zijn woordvoerder gevraagd hebben niet langer arbeidsmigranten te huisvesten op het vakantiepark.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Televizier volgt mishandelingszaak Peter Gillis op de voet

Peter vroeg vervolgens een vergunning aan om woningen voor de mensen te bouwen op een voormalige autoracebaan naast De Berckt, aldus zijn woordvoerder. "Deze vergunning wordt echter telkens maar vertraagd door de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen. Kennelijk zet de overheid vraagtekens bij de integriteit van de succesvolle zakenman die het hart op de tong heeft."

"We zijn nu inmiddels drie jaar verder en er is nog steeds geen vergunning", aldus Peters woordvoerder. "Dus als de gemeente wat voor deze arbeidsmigranten wil betekenen, kunnen ze haast maken met de vergunningverlening en dan gaat Peter Gillis meteen bouwen."

Peter Gillis dreigt vergunningen voor vakantieparken te verliezen

03:34

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!