Herman Koch Beeld © ANP

Herman Koch komt met nieuwe roman over fictief koningshuis

7 september 2022 22:40

Herman Koch (69) heeft een nieuwe roman geschreven over een fictief koningshuis. 'Een modern koningsdrama' werd woensdagavond aangekondigd in het programma 'De Avondshow met Arjen Lubach' waar de schrijver te gast was.

Eerder hadden Herman en uitgeverij Ambo/Anthos nog geen melding gemaakt van het nieuwe werk. Herman noemt het in de talkshow 'een Beyonceetje', verwijzend naar het feit dat Beyoncé in het verleden onaangekondigd albums uitbracht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Herman Koch teleurgesteld in film The Dinner

De auteur spreekt van een 'satirische roman over een modern koningsdrama'. Het verhaal gaat over koning Hendrik, die zich afvraagt of zijn dochter in deze moderne tijd nog wel de troon zal bestijgen. Hendrik is niet bang voor 'gepeupel dat met hooivorken en dorpsvlegels naar de hekken van het paleis oprukt'. Maar de moderne vorst vreest wel de enorme toenemende leegte die hem steeds vaker overvalt. Volgens de schrijver speelt het verhaal zich af in Nederland, maar handelt het om een 'fictief koningshuis'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Herman Koch is favoriet van Stephen King

Herman werd als schrijver wereldberoemd met zijn boek Het Diner uit 2009, dat in tientallen landen werd uitgebracht en wekenlang in de bestsellerlijst van de New York Times stond. Daarna verschenen van de Jiskefet-ster nog romans als Zomerhuis met zwembad, Een film met Sophia en Finse dagen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!