Britt Dekker Johnny de Mol in Waar is De Mol? Beeld © Waar is De Mol? 16-09-2019 SBS6

Johnny de Mol dwong Britt Dekker naar Tsjernobyl te gaan

9 september 2022 12:10

Johnny de Mol (43) heeft Britt Dekker (30) voor zijn programma 'Waar is De Mol?' in 2019 gedwongen om naar de kerncentrale van Tsjernobyl te gaan. Dat vertelde Britt donderdagavond in het NPO-programma 'Dit was het nieuws'.

"Het was best leuk, tot we richting de kerncentrale gingen. Johnny wilde steeds verder, en het stralingsmetertje ging steeds harder piepen"

"Je mag voor het programma kiezen naar welk land je gaat", vertelde Britt. "Dus ik zei: 'ik wil naar Zuid-Afrika'. Maar dat mocht niet. Toen koos ik Curaçao, maar dat mocht ook niet. 'Madagaskar dan', vroeg ik? Maar weer nee." Daarna suggereerden Johnny en de redactie dat wij samen naar Tsjernobyl zouden reizen. "'Weet je wat jij leuk vindt? Tsjernobyl!' Dus ik zei: 'maar dat vind ik helemaal niet leuk!' 'Jawel', zeiden ze, 'want daar heb je allemaal zieke dieren.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker kijkt uit naar geboorte veulentje

Uiteindelijk besloot Britt toch mee te gaan op reis. "Al dacht ik eerst: ik heb geen kanker over voor een Talpa-programma", voegde de dressuurruiter en vlogger daaraan toe. "Het was best leuk, tot we richting de kerncentrale gingen. Johnny wilde steeds verder, en het stralingsmetertje ging steeds harder piepen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny de Mol vanaf oktober weer te zien op televisie na aanklachten

De aflevering werd uitgezonden in september 2019. Momenteel is Johnny even niet op tv. De presentator legde in april zijn televisiewerkzaamheden neer, nadat hij wederom werd beschuldigd van ongepast gedrag. Eerst beschuldigde zijn ex Shima Kaes hem van mishandeling en in april kwam daar dus een nieuwe beschuldiging bovenop, ditmaal van een vrouw die beweert dat Johnny haar heeft gedrogeerd en vervolgens seksueel heeft misbruikt. 

John zet vraagtekens bij afzender beschuldiging Johnny de Mol: 'Discutabel'

05:59

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!