Evi Hanssen Beeld © ANP

Moeder Evi Hanssen ongeneeslijk ziek: 'Elk moment samen is een feestje'

9 september 2022 13:25

Nu de moeder van Evi Hanssen (43) te horen heeft gekregen dat ze ongeneeslijk ziek is, is volgens de Belgische presentatrice en zangeres 'elk moment samen een feestje'. Tegelijkertijd voelen die momenten als afscheid nemen, vertelt Evi in een openhartig interview met de Vlaamse 'Story'.

"Ik zit in een bevoorrechte positie bij de grote afscheidsstoet van mijn mama"

In 2021 krijgt Evi te horen dat haar moeder Arlette (75) ongeneeslijk ziek is. Ze heeft borstkanker met uitzaaiingen in de lever en botten. "Ik zit in een bevoorrechte positie bij de grote afscheidsstoet van mijn mama", vertelt de presentatrice, die het vonnis ergens ook ziet als een 'heel groot cadeau'.

Evi: "Ondertussen heb ik het een plek kunnen geven. Elk kind moet op een bepaald moment zijn mama afgeven en niet omgekeerd. En wat ook helpt, is dat mama zich verzoend heeft met de dood. (...) Ik merk wel dat het een heel lang rouwproces is. Aan de ene kant denk je dat het einde dichtbij is, maar we zijn alweer een jaar verder en de dood is nog altijd niet gepasseerd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Evi Hanssen in het huwelijksbootje gestapt

In haar column voor Billie, het magazine van Het Nieuwsblad, schrijft Evi eerder al over haar moeder. Negen jaar geleden kampt moeder Arlette ook met borstkanker, maar nu is de diagnose minder hoopvol. ''Ik ga niet meer genezen, Evi', zei mijn lieve, sterke moeder aan de telefoon. Ze klonk niet verdrietig of boos.'

Ook in het interview met Story stelt Arlette ergens blij te zijn om te weten hoe ze ervoor staat. "Ik ben niet bang om te sterven", vertelt ze eerlijk. “Ik ben bevriend met de dood en samen gaan we op een elegante manier het einde tegemoet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Evi Hanssen nam bewust stap terug uit de media: 'Wil meer diepgang'