Beeld © ANP

Zwemkampioenen Kromowidjojo en Weertman zijn getrouwd

12 september 2022 08:37

De zwemkampioenen Ranomi Kromowidjojo (32) en Ferry Weertman (30) zijn getrouwd. De olympisch kampioenen gaven elkaar zaterdag het jawoord. 'Bedankt familie en vrienden voor de onvergetelijke dag en fantastisch feest', zo schrijven ze op Instagram bij een foto waarop te zien is hoe ze elkaar feliciteren.

Ferry, de olympisch kampioen van Rio 2016 op de 10 kilometer in het open water, vroeg drievoudig olympisch kampioene Ranomi eind 2019 ten huwelijk. Dat deed hij bovenop een besneeuwde berg in Zuid-Duitsland. Ze vormen sinds 2015 een stel. Ranomi had eerder een relatie met Pieter van den Hoogenband.

Ferry en Ranomi beëindigden na de Olympische Spelen van vorig jaar in Tokio beiden hun zwemcarrière. Ferry deed dat enkele maanden nadat hij als titelverdediger zevende was geworden op de olympische 10 kilometer. De zwemkampioen deed daarna mee aan het tv-programma Expeditie Robinson.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ranomi trekt de stop er nog lang niet uit

Ranomi besloot begin dit jaar om te stoppen. Enkele weken daarvoor had ze zes medailles gepakt op de WK kortebaan in Abu Dhabi. De geboren Groningse bracht daarmee haar totale aantal medailles op de WK kortebaan op 28 en loste zo de Hongaarse Katinka Hosszú af als meest succesvolle zwemster.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ah gos! Ranomi laat traantje: Ferry wint goud

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!