John de Mol Beeld © ANP

Amerikaanse editie The Voice grijpt naast Emmy Award

13 september 2022 03:45

De Amerikaanse editie van 'The Voice' heeft maandagavond in Los Angeles geen Emmy weten te bemachtigen. De zangtalentenjacht uit de stal van John de Mol (67) legde het in de categorie beste competitieprogramma af tegen 'Lizzo's Watch Out for the Big Grrrls'.

Toen ik klein was, had ik zo graag iemand in de media gezien die dik was als ik, zwart was als ik en prachtig was zoals ik"

The Voice was voor de elfde keer genomineerd voor de belangrijke televisieprijs. Producent John won tussen 2013 en 2017 vier Emmy's voor The Voice. De afgelopen vier jaar ging RuPaul's Drag Race er in de categorie voor beste competitieprogramma met de winst vandoor.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman sluit derde BOOS-aflevering over The Voice niet uit

In Lizzo's Watch Out for the Big Grrrls gaat zangeres Lizzo op zoek naar zwaardere achtergronddanseressen voor haar concerten. De zangeres heeft eerder verklaard dat ze via de normale wegen geen plussize-danseressen kon vinden, daarom zelf een zoektocht startte en vervolgens besloot om er een televisieprogramma van te maken om meer 'big girls' op televisie te krijgen. Na het winnen van de Emmy Award zei ze: "Toen ik klein was, had ik zo graag iemand in de media gezien die dik was als ik, zwart was als ik en prachtig was zoals ik."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John de Mol weigert tweede interview met BOOS over The Voice

Eerder dit jaar stelde het onlineprogramma BOOS misstanden rondom The Voice of Holland aan de kaak. In het programma van Tim kwamen tientallen vrouwen aan het woord die onder anderen bandleider Jeroen Rietbergen, inmiddels de ex van John de Mols zus Linda de Mol, en coaches Ali B en Marco Borsato beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de zangcompetitie op RTL 4.

Schandaal bij The Voice topje van de ijsberg: 'Er moet een cultuurverandering komen'

05:45