Jean Smart Beeld © Getty Images

Hacks levert actrice Jean Smart opnieuw een Emmy op

13 september 2022 04:53

Haar rol als comédienne Deborah Vance heeft Jean Smart (71) opnieuw een Emmy Award opgeleverd. De actrice, die dinsdag haar 72e verjaardag viert, grapt dat ze een weddenschap had verloren en daardoor in haar speech degene die haar botox verzorgt moest bedanken.

De actrice speelt in Hacks een verwende komiek wier carrière in het slop raakt en genoodzaakt is samen te werken met jonge comedyschrijfster Ava (Hannah Einbinder). Van de serie is inmiddels een derde seizoen aangekondigd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amerikaanse editie The Voice grijpt naast Emmy Award

Jean heeft in de categorie voor beste actrice in een comedy Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel), Quinta Brunson (Abbott Elementary), Kaley Cuoco (The Flight Attendant), Elle Fanning (The Great) en Issa Rae (Insecure) verslagen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jason Sudeikis wint opnieuw Emmy voor vertolking Ted Lasso

Ook in de categorie voor beste actrice in een dramaserie mag de winnares vannacht voor de tweede keer het felbegeerde beeldje ophalen. Zendaya is ook niet met lege handen naar huis gegaan, maar met een tweede Emmy voor haar rol als Rue in Euphoria. De award voor beste actrice in een miniserie is naar Amanda Seyfried gegaan, voor haar vertolking van Theranos-oprichter en fraudeur Elizabeth Holmes in serie The Dropout.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans boos wegens ontbreken Olivia Newton-John in eerbetoon Emmy's

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!