Jason Sudeikis Beeld © ANP

Jason Sudeikis wint opnieuw Emmy voor vertolking Ted Lasso

13 september 2022 05:07

Acteur Jason Sudeikis (46) heeft voor de tweede keer op rij een Emmy gewonnen voor zijn rol als Ted Lasso in de gelijknamige comedyserie.

Jason nam het in de categorie voor beste mannelijke hoofdrol op tegen Donald Glover (Atlanta), Nicholas Hoult (The Great), Steve Martin (Only Murders in the Building), Bill Hader (Barry) en Martin Short (Only Murders in the Building).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mijlpaal: Zendaya jongste actrice met twee Emmy Awards ooit

In zijn speech grapte hij dat hij het vroeger nooit geloofde als genomineerde acteurs verklaarden dat ze niet op een award hadden gerekend, maar dat dat voor hem echt gold. De acteur, die in een veelbesproken voogdijstrijd is verwikkeld met zijn ex Olivia Wilde, hield zijn speech kort.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans boos wegens ontbreken Olivia Newton-John in eerbetoon Emmy's

Michael Keaton won eerder op de avond de Emmy voor beste mannelijke hoofdrol in een miniserie, voor zijn werk in verslavingsdrama Dopesick. De leden van de Television Academy verkozen Lee Jung-jae uit Squid Game tot beste mannelijke hoofdrolspeler in een dramaserie.

Rob Goossens over Squid Game: 'Heel bizar maar toch realistisch'

05:22

The White Lotus is uitgeroepen tot beste televisieshows. The White Lotus, een murder mystery dat zich afspeelt in een luxeresort op Hawaï, won eerder op de avond al vier andere Emmy's, voor beste mannelijke bijrol (Murray Bartlett), beste vrouwelijke bijrol (Jennifer Coolidge) en beste regie en beste script van een miniserie. De HBO-serie was daarmee maandag de serie die de meeste prijzen binnensleepte.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!