De Bauers hebben 'zoveel gehuild' na herseninfarct Mariska

02:30

Mariska Bauer gaat elke week vooruit: 'Geen uitvalsverschijnselen meer'

13 september 2022 11:42

Mariska Bauer probeert na haar herseninfarct van januari dit jaar 'positief' en 'per dag' te leven. Dat vertelt ze in gesprek met tijdschrift 'Vriendin'. Of ze ooit weer de oude wordt, weet ze niet, maar de 46-jarige merkt dat ze elke week vooruitgaat.

"Als ik over­prikkeld raak en ga geeuwen, moet ik me even afzonderen of iets gaan doen waar ik energie van krijg"

De vrouw van Frans Bauer wordt op 4 januari totaal onverwacht getroffen door een herseninfarct. Hoewel haar hele wereld op z'n kop komt te staan, gaat het naar omstandigheden 'best goed' met Mariska. Beetje bij beetje probeert ze de draad weer op te pakken, maar Maris merkt ook dat ze - nu ze steeds meer gaat doen - af en toe tegen nieuwe dingen aanloopt die toch nog een beetje 'te heftig' zijn.

Een groot warenhuis blijkt onlangs nog een ramp. Mariska vertelt: "Met een roltrap, alle mensen, muziek..." Ze heeft dan ook veel last van prikkels. Zo komen herhalende geluiden keihard bij haar binnen. Mariska vertelt: "Een boor of zaag, tikken, het zoemen van een motor. (...) Dat kan ik niet filteren. Maar ik heb gelukkig geen uitvalsverschijnselen meer en praten gaat goed."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mariska Bauer vertelt over herseninfarct: 'Boze droom'

Alleen haar energie is nog erg laag. "Waar ik eerst aan zes uur slaap genoeg had, heb ik nu minimaal acht tot tien uur nodig om met een volle batterij wakker te worden", legt ze uit.

Gelukkig ziet haar man Frans het meteen als ze overprikkeld is. "Mijn kinderen zien het ook gelijk aan me. Als we ergens zijn en ik loop naar het toilet, ‘moeten’ zij vaak opeens ook. Niet dat ze me niet alleen durven laten gaan, het is meer controle", vertelt Mariska. "Als ik over­prikkeld raak en ga geeuwen, moet ik me even afzonderen of iets gaan doen waar ik energie van kríjg. Alleen dingen doen vind ik nu fijn, zoals in de tuin werken en liggen, zwemmen of een rondje wandelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mariska Bauer weet niet of ze ooit weer de oude wordt: 'Veel tijd nodig'

Het hele interview met Mariska lees je in Vriendin.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!