Filemon Wesselink Beeld © ANP

Filemon Wesselink gaat aan de slag voor omroep PowNed

15 september 2022 08:29

Filemon Wesselink (43) gaat werken voor de omroep PowNed, zegt hij in een interview met het 'AD'. De presentator en programmamaker werkte eerder bij BNNVARA.

"Wat mij aanspreekt is dat PowNed de steen in de vijver durft te gooien en tegen de stroom ingaat"

"Wat mij aanspreekt is dat PowNed de steen in de vijver durft te gooien en tegen de stroom ingaat", zegt Filemon. "Ik ken Rutger (Castricum) en Dominique (Weesie) al erg lang en merkte dat we een goede klik hebben. Toen we afgelopen jaar spraken over de ontwikkelingen bij de omroep en de programma's die PowNed maakt, kwamen de gesprekken op gang over een samenwerking. Dat voelde goed aan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Filemon Wesselink maakt tweede seizoen van serie over complotten

Ook PowNed-voorzitter Dominique is blij met Filemons komst. "We zijn ontzettend blij dat Filemon met zijn journalistieke ervaring ons team gaat versterken. PowNed heeft een volwaardige omroepstatus en de organisatie groeit gestaag. Dit betekent dat we ­investeren in nieuw talent, maar ook in ervaren programmamakers zoals Filemon. Zijn journalistieke stijl sluit perfect aan bij ons."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Filemon Wesselink: 'Zet complotdenkers niet weg als wappies'

Het eerste programma met de presentator komt naar verwachting begin 2023 op televisie, meldt het AD. Filemon presenteerde eerder programma's als Spuiten en slikken en Try before you die en werkte aan verschillende documentaireseries, zoals Filemon en de Complotten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!