Kanye West Beeld © ANP

Kanye West breekt met modewinkelketen Gap

15 september 2022 18:25

Rapper en modeontwerper Kanye West (45) zet een streep door zijn overeenkomst met modewinkelketen Gap. Zijn advocaten zeggen dat het kledingconcern te weinig door West ontworpen kleding in het assortiment heeft opgenomen, wat tegen de afspraken in zou zijn. Ook zou Gap hebben nagelaten winkels met kleding van de rapper te openen.

Kany, die tegenwoordig de artiestennaam Ye gebruikt, heeft volgens zijn raadsman 'geen andere keus dan de samenwerkingsovereenkomst te beëindigden gezien de substantiële schendingen van de afspraken door Gap'. In een e-mail schrijft de advocaat dat Ye hard heeft gewerkt om de problemen met Gap op te lossen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West laat van zich horen: 'Ik heb met Kim gesproken over school van kinderen'

Gap kan niet direct reageren op het nieuws. Het bedrijf kondigt de samenwerking in 2020 met veel fanfare aan, omdat Gap hoopte met kleding van Ye's merk Yeezy een jonger publiek aan te trekken. Ook zou de winkelketen zo meer klanten voor luxe mode kunnen trekken. Maar in de jaren die volgen introduceerde Gap maar weinig producten van Ye's merk, wat geruchten voedde over onmin tussen de twee partijen.

Ye verklaart eerder deze week dat hij klaar is met samenwerkingen met grote merken. "Het is tijd om solo te gaan. Dat is prima. Ik heb de bedrijven geld opgeleverd. De bedrijven hebben mij geld opgeleverd." Naast Gap heeft de muzikant ook een overeenkomst met Adidas.

'Einde muziekcarrière Kanye West mogelijk in zicht'

04:02
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West onder vuur wegens kledingverkoop uit vuilniszakken

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!