Charly Luske Beeld © ANP

Charly Luske na Voice-schandaal: 'Jeroen Rietbergen is gewoon een flirt'

16 september 2022 11:25

Charly Luske (43) gaat in het blad 'Panorama' in op de berichtgeving over de ophef rondom 'The voice of Holland'. De zanger, die in 2011 zelf meedoet aan het programma, vindt het 'superzonde' dat de talentenshow van de buis is. Hoewel hij empathie heeft voor de slachtoffers vindt hij het ook belangrijk dat men 'supervoorzichtig' is met 'trial by media'.

"Ik heb hem nog nooit aan iemand zien zitten of zoiets zien doen"

Eerder dit jaar komt BOOS met een aflevering over The voice of Holland waarin ze de misstanden rondom het programma aan de kaak stellen. In het onlineprogramma komen meerdere vrouwen aan het woord die onder anderen bandleider Jeroen Rietbergen, Ali B en Marco Borsato beschuldigen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens Charly moeten mensen echter voorzichtig zijn met trial by media. "Al die aantijgingen die er zijn, je bent daar nooit bij." Over de beschuldigingen is hij dan ook sceptisch: "Er zijn ook al een aantal dingen bewezen die níét zijn gebeurd. (...) Fout is fout, maar hoe ga je het rectificeren als het niet zo blijkt te zijn? Die carrières zijn kapot.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Charly Luske kent 'honderden BN'ers' die moeten waken voor juicekanalen

Ook over de beschuldigingen richting bandleider Jeroen wil de zanger nog iets kwijt: "Jeroen ken ik al twintig jaar, hij is gewoon een flirt. Maar ik heb hem nog nooit aan iemand zien zitten of zoiets zien doen." Nu de zaak bij de politie en de rechter ligt, vindt de zanger dat alle aandacht die er nu nog wordt gegeven aan de ophef gebaseerd is op 'sensatiezucht'. Daar heeft hij 'gewoon helemaal niks mee', legt hij uit. "Misdragingen worden door politie, onderzoek en rechters aan de kaak gesteld." Charly stelt zich echter wel empatisch op naar de slachtoffers: "Ik heb mazzel gehad dat ik een man ben en ik was toen al 33, dus ik ben niet door iemand geknepen, nageroepen of wat dan ook.”

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

'Linda de Mol voelt nog veel schaamte over situatie Jeroen Rietbergen'

Jeroen Rietbergen herpakt werkzaamheden na Voice-schandaal

00:23

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!