Beeld © ANP

Jan Slagter begint binnenkort met eerste zwemles ooit

18 september 2022 17:46

Jan Slagter (68) begint naar verwachting 'binnen nu en twee weken' met z'n eerste zwemles. De Omroep MAX-baas wil leren zwemmen omdat hij eerder deze zomer in het water viel en in de problemen raakte.

"Ik heb wel contact gehad met een zwemlerares hier in Laren en die ging op vakantie"

"Ik heb nog geen zwemles gehad", zegt Jan in de zondag verschenen podcast De Geboden van Dresselhuys en Slagter. "Ik heb wel contact gehad met een zwemlerares hier in Laren en die ging op vakantie en die zou mij 'one of these days' even opbellen zodat ik mijn eerste privézwemles kan krijgen. Dus als ze het hoort, ik weet niet of ze luistert, maar bel me. Want ik wil dat echt gaan doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter verbiedt Vandaag Inside beelden Op1 te gebruiken

Jan vertelde in een eerdere aflevering van de podcast dat hij tijdens het incident bijna was verdronken. Het nieuws werd breed uitgemeten in de media, al vindt de omroepbaas dat het wel een beetje werd opgeblazen. "Ze maakten het wel iets erger dan het was. Het was wel inderdaad heel eng en ik had kunnen verdrinken maar er werd geschreven 'Jan Slagter overboord geslagen'. Ik was helemaal niet op de boot, ik stond op de steiger, maar ik was wel in het water geraakt. Het werd echter nog groter gemaakt dan dat het eigenlijk was."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter op zwemles na bijna-doodervaring op zijn boot: 'Ik kan niet zwemmen'