Beeld © ANP

Angelina Jolie bezoekt Pakistan na overstromingen

20 september 2022 15:07

Angelina Jolie (47) is dinsdag aangekomen in Pakistan om de miljoenen inwoners die getroffen zijn door verwoestende overstromingen een hart onder de riem te steken. Op Twitter worden beelden van haar aankomst op de Pakistaanse luchthaven gedeeld. Ook lokale media besteden aandacht aan het bezoek van de Amerikaanse actrice, die ook speciaal gezant is van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

Angelina zal enkele door overstromingen geteisterde gebieden bezoeken, staat in een verklaring van het International Rescue Committee (IRC). Ook heeft ze ontmoetingen met internationale en lokale hulporganisaties. De reis is bedoeld om internationale aandacht te vragen voor de 'zich ontvouwende humanitaire crisis in het land'. "Angelina is op bezoek om getuige te zijn van en begrip te krijgen van de situatie, en om van direct betrokkenen te horen waar zij behoefte aan hebben", zegt het IRC. Er zal ook gesproken worden over maatregelen om dergelijke natuurrampen in de toekomst te voorkomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angelina Jolie klaagde Brad Pitt aan na aanval in vliegtuig

De zware overstromingen hebben een derde van het land onder water gezet. Meer dan 1500 mensen zijn om het leven gekomen. Onder de doden zijn ruim vijfhonderd kinderen. Volgens UNICEF hebben bovendien 3,4 miljoen kinderen 'onmiddellijke, levensreddende hulp' nodig. In totaal zijn zo'n 33 miljoen mensen getroffen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oudste dochter Angelina Jolie vliegt uit

Agelina bracht in 2005 en 2010 ook al een bezoek aan Pakistan na natuurrampen. In 2005 werd het land getroffen door een zware aardbeving, vijf jaar later vanwege overstromingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angelina Jolie strikt Salma Hayek voor nieuwe film

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!