Marilyn Manson Beeld © ANP

Onderzoek naar Marilyn Manson ligt bij officier van justitie

20 september 2022 23:28

De politie van Los Angeles heeft het onderzoek naar het vermeende seksueel misbruik van Marilyn Manson (53) afgerond. Volgens de 'Los Angeles Times' liggen de bevindingen nu bij de officier van justitie. Daar wordt gekeken of er aanleiding is om de zanger aan te klagen.

"Zodra we de zaak hebben ontvangen, zal deze zorgvuldig worden geëvalueerd"

De politie deed de afgelopen negentien maanden onderzoek naar meerdere beschuldigingen van seksueel wangedrag. De vermeende incidenten vonden plaats tussen 2009 en 2011. "Zodra we de zaak hebben ontvangen, zal deze zorgvuldig worden geëvalueerd door ervaren aanklagers om te bepalen of het gepast is om op dit moment een aanklacht in te dienen", zei de openbaar aanklager er eerder over.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Misbruikzaak van oud-assistente Marilyn Manson verjaard

Meerdere vrouwen hebben de Amerikaanse shockrocker beschuldigd van seksueel misbruik. Een van hen is actrice Evan Rachel Wood, een ex van Manson. De zanger, die alle aantijgingen ontkent, klaagde Evan Rachel aan voor onder meer smaad.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Evan Rachel Wood niet bang voor rechtszaak met haar ex Marilyn Manson

Tegen Marilyn Manson loopt ook een federale zaak in Los Angeles. Actrice Esmé Bianco klaagde de zanger aan voor onder meer aanranding.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!