Peter Gillis Beeld © ANP

Nieuwe klap voor Peter Gillis: geen vergunning camping Valkenburg

21 september 2022 12:10

De gemeente Valkenburg weigert de Oostappen Groep van Peter Gillis (60) een vergunning te geven voor een camping in het Limburgse heuvellandstadje. Dat laat de gemeente woensdag weten. De afwijzing komt na een onderzoek in het kader van de wet Bibob, Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur.

De Oostappen Groep kocht camping Den Driesch in Valkenburg in november vorig jaar, en opende die zonder een exploitatievergunning aan te vragen. Burgemeester Daan Prevoo sloot de camping, waarop de vergunning alsnog werd aangevraagd. Bij het beoordelen van die aanvraag stelde de gemeente een Bibob-onderzoek in, waarna werd besloten geen vergunning te geven.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers hekelen tv-comeback Peter Gillis: 'Beloon hem niet'

Gillis is bekend als realityster uit het SBS6-programma Massa is Kassa, maar kwam de afgelopen tijd vaker negatief in het nieuws.

Zo legde de gemeente Peel en Maas hem onlangs een dwangsom van 1 miljoen euro op wegens het illegale huisvesten van arbeidsmigranten op een camping in Baarlo. In augustus moest hij voor de rechtbank verschijnen wegens de vermeende mishandeling van zijn vriendin Nicol Kremers. Hij zou haar onder meer in haar rug en neus hebben gebeten, zo liet de officier van justitie weten. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden op 29 mei in Gillis' vakantiepark Prinsenmeer in Ommel, even ten zuiden van Helmond. Gillis moest daarna een nacht in de politiecel doorbrengen.

De woordvoerder van Peter Gillis laat weten later woensdag met een reactie te komen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Peter Gillis gaat bezwaar maken tegen dwangsom van miljoen euro

Peter Gillis ziet rechtszaak met vertrouwen tegemoet

00:44

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!