Peter Gillis Beeld © ANP

Peter Gillis zwijgt over mislopen campingvergunning in Valkenburg

21 september 2022 19:25

Peter Gillis (60) reageert vooralsnog niet op het nieuws dat de gemeente Valkenburg weigert zijn Oostappen Groep een vergunning te geven voor een camping in het Limburgse stadje. Aanvankelijk liet de woordvoerder van Peter weten woensdagmiddag met een reactie te komen, maar daar kwam hij later op terug: "We laten het even voor wat het is."

De afwijzing kwam na een onderzoek in het kader van de wet Bibob, Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur. De Oostappen Groep kocht camping Den Driesch in Valkenburg in november vorig jaar, en opende die zonder een exploitatievergunning aan te vragen. Burgemeester Daan Prevoo sloot de camping, waarop de vergunning alsnog werd aangevraagd. Bij het beoordelen van die aanvraag stelde de gemeente een Bibob-onderzoek in, waarna werd besloten geen vergunning te geven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe klap voor Peter Gillis: geen vergunning camping Valkenburg

Peter is bekend als realityster uit het SBS6-programma Massa is Kassa, maar kwam de afgelopen tijd vaker negatief in het nieuws. Zo legde de gemeente Peel en Maas hem onlangs een dwangsom van 1 miljoen euro op wegens het illegale huisvesten van arbeidsmigranten op een camping in Baarlo.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voice-over Frank Lammers haalt mishandelingszaak Peter Gillis aan

In augustus moest hij voor de rechtbank verschijnen wegens de vermeende mishandeling van zijn vriendin Nicol Kremers. Hij zou haar onder meer in haar rug en neus hebben gebeten, zo liet de officier van justitie weten. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden op 29 mei in Peters vakantiepark Prinsenmeer in Ommel, even ten zuiden van Helmond. Peter moest daarna een nacht in de politiecel doorbrengen.

Peter Gillis dreigt vergunningen voor vakantieparken te verliezen

03:34

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!