Bridgerton Beeld © Netflix

Netflix steekt stokje voor Bridgerton-musical

24 september 2022 11:05

De rechtszaak die Netflix had aangespannen tegen de makers van een onofficiële musical over de successerie 'Bridgerton' is van de baan. Het Amerikaanse vakblad 'Variety' meldt dat op basis van documenten van de rechtbank in Washington D.C. die het over de zaak heeft ingezien. Het is niet duidelijk of de streamingdienst een schikking heeft getroffen met songwriters Abigail Barlow (23) en Emily Bear (21).

Beide partijen hebben vooralsnog niet gereageerd op het afblazen van de rechtszaak. Wel annuleerden Abigail en Emily eerder al een voorstelling van de show, die deze week in de Royal Albert Hall in Londen plaats had moeten vinden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridgerton-actrice verklapt: 'Nieuw seizoen bevat meer passie'

Netflix klaagde het tweetal eind juli aan omdat hun musical over de Netflix-hit inbreuk zou maken op hun auteursrechten van de makers van de serie. Hoewel de streamingdienst het project, dat begon als een gratis online eerbetoon van en door fans, eerder toejuichte, was de streamer het er niet mee eens dat de vrouwen ook betaalde optredens gingen organiseren. "Wat begon als een leuk feest door Barlow & Bear op sociale media, is uitgegroeid tot het schaamteloos stelen van intellectueel eigendom, uitsluitend voor het financiële voordeel van Barlow & Bear", zei ook Bridgerton-producent Shonda Rhymes destijds.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Actrice vond het niet makkelijk om Bridgerton-rol over te nemen

Abigail en Emily maakten The Unofficial Bridgerton Musical naar aanleiding van de populariteit van de Netflix-serie. Het betrof een muzikaal eerbetoon dat te zien was via sociale media. Dat werd zo goed ontvangen dat Netflix hen toestond om er een heel album van te maken. Dat album werd niet alleen 45 miljoen keer gestreamd, maar leverde Abigail en Emily eerder dit jaar ook een Grammy Award op voor Beste Musical Theater Album.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!