Art Rooijakkers las zijn kinderen voor met een vertaalcomputer

02:52

Art Rooijakkers las kinderen voor met behulp van Google Translate

26 september 2022 07:59

Het is een tijdlang stil rond Art Rooijakkers (46), letterlijk. Na het ontdekken van een poliep op zijn stembanden, mag de presentator zijn stem een tijdje niet gebruiken. Gelukkig bedenkt hij een mooie oplossing om zijn kinderen voor te lezen. In 'Humberto op Zondag' vertelt hij meer over deze bijzondere en 'stille' periode in zijn leven.

"Het is best wel lastig om te communiceren met ze"

Door een poliep op zijn stembanden klinkt Art een hele tijd behoorlijk schor en hees. Als hij eraan geopereerd wordt, weet hij niet dat hij een heel medische molen in gaat. Wekenlang moet Art zwijgen om zijn keel te laten herstellen. De opvoeding van zijn twee kinderen doet hij zelfs via een spraakcomputer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Art Rooijakkers mag na 100 dagen stil zijn weer praten: 'Stem doet het weer'

In Humberto op Zondag vertelt Art wat hij heeft bedacht om toch zijn kinderen op een normale manier naar bed te brengen. "De tweeling was nog geen vijf jaar toen dit begon, dus ze kunnen nog niet lezen. Het is best wel lastig om te communiceren met ze. Dus dat deed ik met Google Translate. Dat was vrij verwarrend voor ze, want dat is een vrouwenstem. Ze hebben geen mannenstem in het Nederlands. Een andere vertaalcomputer wel, maar die man had heel veel koffie gedronken. Dus die nam geen pauzes. Toen zeiden ze: 'Papa, doe die maar niet meer.' Daar werden ze helemaal a-relaxt van."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Art Rooijakkers vreesde afgelopen jaar voor einde carrière

De presentator vreest in die periode ook voor zijn carrière. "Ik deed radio bij BNR, bij RTL presenteer ik programma's. Dat is best wel lastig als je geen stem hebt." 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!