Gert Verhulst Beeld © ANP

Gert Verhulst vraagt om begrip na woke-rel om n-woord: 'Ben nou eenmaal wit, oud en hetero'

26 september 2022 17:46

Gert Verhulst (54) komt nogmaals terug op de woke-rel die een aantal weken terug oplaait als hij het n-woord gebruikt in zijn talkshow 'De Tafel van Vier'. Tegen het Vlaamse tijdschrift 'Dag Allemaal' zegt Gert dat hij 'die discussie over woke emotioneel heeft benaderd en heeft onderschat dat hij mensen kwetste'. "Daar hebben we duidelijk een inschattingsfout gemaakt. Dat geef ik toe."

"Ik vrees trouwens dat ik me nog wel eens zal laten gaan als een onderwerp me echt raakt"

Toch vraagt Gert ook wel om begrip voor zijn kant van het verhaal. "Ik ben nu eenmaal wit en oud en hetero, het kan zijn dat ik hierdoor sommige zaken verkeerd inschat. Begrip, en daar gaat het net over, moet van beide kanten komen. Duw mensen die zondigen niet onmiddellijk in de hoek. Ik vrees trouwens dat ik me nog wel eens zal laten gaan als een onderwerp me echt raakt. Maar ik wil niemand pijn doen, ik ben geen slecht mens."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gert Verhulst na woke-rel: 'Hebben een inschattingsfout gemaakt'

Eerder verdedigde Gert zichzelf al toen de hele rel net oplaaide. "Ik blijf erbij dat de discussie over woke absoluut gevoerd moet worden. Net als de discussie over het n-woord. Het feit dat er deze week zoveel reactie op die uitzending is gekomen bewijst dat. Ik vind ook nog steeds dat je tijdens discussies het kind bij zijn naam moet noemen", zei hij over dit onderwerp in het Belgische dagblad De Morgen.

Een medewerker van de nieuwe talkshow van Gert besloot door het incident op te stappen. En dat na één dag werken. 'Ik moest met lede ogen aanschouwen hoe mijn baas op mijn eerste werkdag tijdens de live-uitzending het n-woord een dertigtal keer liet vallen', schreef hij in een open brief.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Marc-Marie Huijbregts: 'Gert Verhulst kan kritiek na n-woord wel aan'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!