Mr. Probz Beeld © ANP

Mr. Probz sleept platenmaatschappij Sony voor de rechter om 10 miljoen euro

27 september 2022 07:37

Artiest en producer Dennis Stehr (38), beter bekend als Mr. Probz, heeft platenmaatschappij Sony Music Entertainment (SME) gedagvaard. Volgens een internationaal accountantkantoor hebben SME en dochteronderneming Ultra Records jarenlang royalties achtergehouden, waardoor Dennis miljoenen aan inkomsten zou zijn misgelopen.

"Als Stehr geweten had dat SME op deze manier royalty’s afroomde, was hij nooit een contract met ze aangegaan"

Accountantskantoor Grant Thornton heeft onderzoek gedaan naar de handelwijze van SME. Volgens de onderzoekers laat de platenmaatschappij na om Dennis inzage te geven in de boekhouding. Daardoor wordt Dennis de controle van zijn verdiensten onmogelijk gemaakt. Naar schatting heeft de artiest, bekend van nummers als 'Waves' en 'Nothing Really Matters', nog recht op minstens 10 miljoen euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mr. Probz slaat muzikale handen ineen met Dolly Parton

Volgens de rapporten van het accountantskantoor kunnen SME en Ultra niet aantonen dat alle royalties zijn uitbetaald aan Dennis. Bovendien zouden de bedrijven nooit de intentie hebben gehad om dat te doen. Het kantoor spreekt van bedrog en misleiding. "Als Stehr geweten had dat SME op deze manier royalty’s afroomde, was hij nooit een contract met ze aangegaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mr. Probz maakt single met Anderson .Paak

Dennis spande al eerder een rechtszaak aan tegen SME en platenmaatschappij Ultra Records. Die zaak won hij, omdat de platenmaatschappijen volgens de rechter geen inzicht hadden gegeven in de betalingen van nog verschuldigde royalties.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!