Beeld © ANP

Zaak Peter Gillis en gemeente Asten voor Raad van State

27 september 2022 15:54

De Raad van State in Den Haag heeft dinsdagochtend een zaak tussen Peter Gillis (60), eigenaar van Oostappen groep, en gemeente Asten behandeld. Dat bevestigt een woordvoerder van de Raad van State desgevraagd aan het 'ANP'. Peter, onder meer bekend van zijn SBS-realityserie 'Massa is Kassa', had illegaal arbeidsmigranten gehuisvest op zijn vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. De gemeente gaf daar geen vergunning voor. De rechter in Den Bosch stelde Peter eerder in het ongelijk. De Raad van State buigt zich nu over de zaak.

Nadat in 2019 door een toezichthouder van de gemeente was ontdekt dat Peter illegaal arbeidsmigranten huisvestte op zijn vakantiepark, vroeg de vakantieparkenhouder in oktober 2020 alsnog een vergunning aan bij de gemeente Asten. Inmiddels bleven de migranten op het park Prinsenmeer wonen. Daarop kreeg Peter een dwangsom van 500.000 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Gillis zwijgt over mislopen campingvergunning in Valkenburg

Volgens Marcel Senders, die namens Peter aanwezig was, waren de vakantieparkenhouder en gemeente Asten in gesprek om het huisvesten van arbeidsmigranten te legaliseren. De gemeente ontkent dit en blijft erbij dat de boete van 500.000 betaald moet worden. De Raad van State weet nog niet wanneer de uitspraak in de zaak zal plaatsvinden, omdat er nog een aantal bewijsstukken ontbreken. Peter was zelf niet aanwezig bij de behandeling van de zaak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voice-over Frank Lammers haalt mishandelingszaak Peter Gillis aan

De zaak die dinsdag voor de Raad van State diende is niet het enige geschil waarbij Peter te maken heeft met het Openbaar Ministerie. Begin september maakte Peter ook nog bezwaar tegen een dwangsom van een miljoen euro die gemeente Peel en Maas hem had opgelegd. Bij controles op zijn vakantiepark De Berckt in Baarlo (Limburg) bleek dat Peter daar eveneens illegaal arbeidsmigranten had gehuisvest, terwijl alleen recreatie er is toegestaan. De gemeente maakte bekend de dwangsom te gaan vorderen, maar Peter kondigde aan bezwaar aan te tekenen. Volgens hem is de vordering van de gemeente verjaard.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Gillis gaat bezwaar maken tegen dwangsom van miljoen euro

De vakantieparkenhouder wordt ook nog verdacht van het mishandelen van zijn partner Nicol Kremers. Volgens het OM zou Peter haar in mei van dit jaar onder andere in haar rug en neus hebben gebeten en tegen de muur hebben geduwd. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden op zijn vakantiepark Prinsenmeer. Eind mei bracht Peter ook een nacht in de cel door.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Gillis op het matje geroepen bij Talpa: 'Wat is er gebeurd?'

De mishandelingszaak ligt momenteel stil omdat Nicol eerst gehoord moet worden door de rechter-commissaris. Peter zei eerder niet te vrezen voor hetgeen zijn partner zal verklaren:

Peter Gillis ziet rechtszaak met vertrouwen tegemoet

00:44

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!