Alec Baldwin. Beeld © Getty Images

Alec Baldwin mogelijk aangeklaagd voor dodelijk schietincident

27 september 2022 16:28

Alec Baldwin (64) wordt mogelijk aangeklaagd voor het dodelijke schietincident op de set van de film 'Rust'. Hij is een van de vier mogelijke verdachten, meldt 'Deadline' op basis van een brief van de openbaar aanklager van de stad Santa Fe. Bij het incident kwam cameravrouw Halyna Hutchins om het leven.

De openbaar aanklager stelde vorige week dat mogelijk tussen de één en vier mensen worden aangeklaagd. In de opgedoken brief is te lezen dat een van de mogelijke verdachten 'de bekende filmacteur Alec Baldwin' is. De advocaat van Alec heeft op de brief gereageerd, en stelt dat sommige media 'verkeerde conclusies trekken' na het zien van de brief. De openbaar aanklager heeft immers nog niet besloten of er iemand wordt aangeklaagd, en zo ja wie, aldus de advocaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hilaria en Alec Baldwin verwelkomen zevende kindje

De FBI concludeerde vorige maand dat Alec de trekker van het wapen op de set van Rust 'zeker weten' zelf heeft overgehaald. De dienst heeft het wapen onderzocht en geconcludeerd dat het niet af kon gaan zonder dat iemand handmatig de trekker overhaalde. Alec stelt echter dat hij de trekker van het wapen waarmee dit gebeurde niet heeft overgehaald, maar dat het wapen uit zichzelf schoot.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Alec Baldwin maakt comeback op Broadway'

In oktober schoot Alec cameravrouw Halyna per ongeluk neer op de set van de western Rust. De acteur repeteerde met een wapen dat niet geladen hoorde te zijn, maar dat wel was. Ook de regisseur van de film raakte gewond. De politie in New Mexico, de staat waar het voorval plaatsvond, heeft de zaak nog in onderzoek.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!