Beeld © ANP

Tom Hanks brengt eerste roman uit, gebaseerd op eigen ervaringen

27 september 2022 17:53

De Amerikaanse acteur Tom Hanks (66) gooit het over een andere boeg. Hij komt namelijk met zijn eerste roman, die mede geïnspireerd is op zijn eigen ervaringen in Hollywood. 'The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece', zoals het boek heet, komt uit in mei volgend jaar en gaat over de verfilming van een boek.

"Ieder personage in het boek doet iets dat ik zelf heb meegemaakt tijdens het maken van films"

"Ieder personage in het boek doet iets dat ik zelf heb meegemaakt tijdens het maken van films," zegt de Oscarwinnende acteur tegen het Amerikaanse tijdschrift People. Ook de lessen die de karakters leren zijn gebaseerd op zijn eigen ervaringen. "Zelfs de onhandige momenten zijn een soort stunt die ik heb uitgehaald of fout waar ik overheen ben gekomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tom Hanks: 'Heteromannen moeten geen homo spelen in film'

Het boek van de acteur beslaat zo'n tachtig jaar en begint bij een 5-jarige jongen die erg onder de indruk is van zijn oom, een soldaat die terugkomt van de oorlog in 1947. De getalenteerde jongen maakt stripboeken wanneer hij ouder wordt en verwerkt zijn oom hierin als een van de personages. Van het stripboek wordt vele jaren later een superheldenfilm gemaakt, een erg grote productie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tom Hanks speelt Nederlandse manager in Elvis niet als schurk

De acteur bracht in 2017 al een verhalenbundel uit, genaamd 'Uncommon Type: Some Stories'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!